Ειδήσεις

ΣΥΡΙΖΑ: Η κυβέρνηση δεν υπογράφει μνημονιακή συμφωνία

Με ψηφοφορία για το σχέδιο πολιτικής απόφασης αναμένεται να ολοκληρωθούν αργά το απόγευμα της Κυριακής οι εργασίες της διήμερης συνόδου της Κ.Ε. και της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ. Στο σχέδιο απόφασης τονίζεται ότι «η κυβέρνηση δεν πρόκειται να υπογράψει μνημονιακή συμφωνία» και επισημαίνεται ότι τέσσερις μήνες τώρα «αρνούμαστε τα ιταμά τελεσίγραφα».

Ωστόσο, όπως αναφέρεται στο σχέδιο απόφασης, το ότι η κυβέρνηση απορρίπτει τα τελεσίγραφα δε σημαίνει ότι δεν επιδιώκει μια αμοιβαία επωφελή λύση. Παράλληλα σημειώνεται ότι η κυβέρνηση όλο αυτό το διάστημα έχει καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για να αρθεί το αδιέξοδο.

Στο σχέδιο απόφασης αναφέρεται ότι αντίπαλοι της συνοχής των ευρωπαϊκών λαών είναι οι φανατικοί της λιτότητας που υπονομεύουν τη διαδικασία της διαπραγμάτευσης, υιοθετώντας αδιάλλακτες θέσεις και επιχειρώντας τον πιστωτικό στραγγαλισμό της ελληνικής οικονομίας.

«Όσοι πιστεύουν ότι θα ταπεινώσουν την Ελλάδα, παίζουν παιχνίδι με την φωτιά», υπογραμμίζεται, ενώ επίσης τονίζεται ότι «αν συνεχιστεί η πιστωτική ασφυξία και τα πράγματα οδηγηθούν σε οριακό σημείο, ας μην έχει κανείς αμφιβολία, ότι η πληρωμή μισθών και συντάξεων έχει απόλυτη προτεραιότητα έναντι των δόσεων και των δανείων».

Η Αριστερή Πλατφόρμα, από την πλευρά της, κατέθεσε ένα δισέλιδο κείμενο με το οποίο ζητεί να μην πληρωθεί η επόμενη δόση στο ΔΝΤ αν οι «θεσμοί» συνεχίσουν την «ίδια εκβιαστική τακτική».

Στο κείμενο της Αριστερής Πλατφόρμας αναφέρεται ότι η κυβέρνηση, εφόσον οι «θεσμοί» συνεχίσουν τις επόμενες ημέρες την ίδια, εκβιαστική όπως χαρακτηρίζεται, τακτική, οφείλει να δηλώσει από τώρα και ευθέως ότι δεν θα «πνίξει» τον ελληνικό λαό αποστραγγίζοντας τις οικονομίες του και δεν θα πληρώσει την επόμενη δανειακή δόση του ΔΝΤ.

Επιπλέον, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, σημειώνεται στο κείμενο της Αριστερής Πλατφόρμας, η κυβέρνηση οφείλει να δηλώσει ότι σχεδιάζει, σε οικονομικό, κοινωνικό , πολιτικό και στρατηγικό επίπεδο, εναλλακτικές απαντήσεις για την πορεία της χώρας, οι οποίες θα διασφαλίζουν την εφαρμογή του προγράμματός της.

Σχόλια