default-image

Ο Ν. Μαριάς για την καταπάτηση δικαιωμάτων στη Ζιμπάμπουε

Ελλάδα
Ο Ν. Μαριάς για την καταπάτηση δικαιωμάτων στη Ζιμπάμπουε

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Παρέμβαση για την καταπάτηση των δημοκρατικών δικαιωμάτων στη Ζιμπάμπουε έκανε στις την Πέμπτη 21 Μαΐου ο ανεξάρτητος ευρωβουλευτής, αντιπρόεδρος των Ευρωπαίων Αντιφεντεραλιστών και επικεφαλής του Πολιτικού Κινήματος Αντιμνημονιακοί Πολίτες, καθηγητής Νότης Μαριάς, μιλώντας στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο.

Όπως επισήμανε ο Έλληνας ανεξάρτητος ευρωβουλευτής, «η εξαφάνιση του Itai Dzamara δημιουργεί έντονη ανησυχία. Η κατάσταση στη Ζιμπάμπουε είναι έκρυθμη, γίνονται συλλήψεις δημοσιογράφων, ακτιβιστών, εκπροσώπων Μη Κυβερνητικών Οργανισμών.

Καταδικάζουμε λοιπόν τις συλλήψεις των δημοσιογράφων και των ακτιβιστών και είναι βέβαιο ότι η Ζιμπάμπουε πρέπει να προχωρήσει σε βαθιές δημοκρατικές μεταρρυθμίσεις, να υπάρχουν εγγυήσεις για την ελευθερία, την ελευθερία σκέψης, έκφρασης, των Μέσων Ενημέρωσης, να υπάρξει ισότητα, ενίσχυση του κράτους δικαίου και σεβασμός των ανθρωπίνων δικαιωμάτων».

Και ο Νότης Μαριάς συνέχισε: «Πρέπει λοιπόν να σταματήσουν οι διώξεις οι οποίες γίνονται στην περιοχή αυτή. Επίσης πρέπει να σταματήσει η βία κατά των γυναικών, και βέβαια υπάρχει πρόβλημα και με τον υποσιτισμό στη χώρα αυτή. Αντιλαμβάνεστε λοιπόν ότι η Ε.Ε. δεν μπορεί να καθίσει με σταυρωμένα τα χέρια. Πρέπει να πάρει μέτρα».

Και ο Νότης Μαριάς κατέληξε: «Δεν είναι δυνατόν να δίνει αναπτυξιακή βοήθεια σε μια περιοχή όπου υπάρχει μια μαζική παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Χρειάζονται μέτρα εδώ και τώρα».

Επισυνάπτεται βίντεο με την ομιλία του Νότη Μαριά:

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News