Ειδήσεις

Συμμετοχή Κ. Δαμαβολίτη σε δράσεις τοπικών φορέων

Θετικά ανταποκρίθηκε ο βουλευτής των ΑΝ.ΕΛ. Κώστας Δαμαβολίτης, στις συσκέψεις του δικτύου ΚΟΙΝΩ.ΠΟΛΙΤΙ.Α Κρήτης και του Εμπορικού Συλλόγου Ηρακλείου, που πραγματοποιήθηκαν χθες σε Εργατικό Κέντρο και Επιμελητήριο αντίστοιχα, με σκοπό την εξεύρεση λύσεων στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.

Όσον αφορά το Δίκτυο Κοινωνικής Πολιτικής Αυτοδιοικήσεων Κρήτης, επείγουσα είναι η χρηματοδοτική διασφάλιση προγραμμάτων και δομών, καθώς το νομοσχέδιο Κατρούγκαλου διευθέτησε μόνο το μισθολογικό κόστος, αφήνοντας εκτός το λειτουργικό κόστος και το σύνολο των ποσών που απορρέουν από τις συμβάσεις.

Άμεση συνάντηση με τον αρμόδιο υπουργό πρότεινε ο κ. Δαμαβολίτης, προκειμένου να μην διακοπεί το τεράστιο κοινωνικό έργο που επιτελούν δομές όπως η Ζωοδόχος Πηγή, τα Κέντρα Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων (ΚΗΦΗ), τα Κέντρα Διημέρευσης - Ημερήσιας Φροντίδας για ΑμΕΑ και οι λοιπές δομές.

Στη συνέχεια, στο Επιμελητήριο Ηρακλείου, ο Εμπορικός Σύλλογος έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου για την επικείμενη εγκατάσταση πολυκαταστήματος στην καρδιά της πόλης μας, τονίζοντας ότι η λειτουργία του πολυεθνικού κολοσσού αποτελεί ταφόπλακα στην μικρομεσαία επιχειρηματικότητα.

Ο βουλευτής σχολίασε ότι η υπόθεση αυτή, αντανακλά για άλλη μια φορά τα προβλήματα που προκαλεί η απουσία επικαιροποιημένου χωροταξικού πλαισίου πόλης, η μελέτη του οποίου εκκρεμεί από το 1998, και τάχθηκε υπέρ της άμεσης ενεργοποίησης των νομικών εκείνων μέσων, που θα καθυστερήσουν την όλη διαδικασία, έως ότου εγκριθεί το χωροταξικό  πλαίσιο του ιστορικού μας κέντρου.

Παράλληλα, οι βουλευτές συμφώνησαν από κοινού να πιέσουν εντός και εκτός Βουλής, προκειμένου να ματαιωθεί η όλη διαδικασία και να ανατραπεί το σκηνικό που πλήττει τη μικρομεσαία επιχείρηση, τη ραχοκοκαλιά της εθνικής μας οικονομίας.

Σχόλια