default-image

Κίνδυνος για τη δημόσια υγεία προ των πυλών

Κρήτη
Κίνδυνος για τη δημόσια υγεία προ των πυλών

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κίνδυνος για τη δημόσια υγεία και ασφάλεια είναι προ των πυλών λόγω αδυναμίας της ΔΕΥΑΗ να ανταποκριθεί στοιχειωδώς στις υποχρεώσεις της που είναι ζωτικής σημασίας, μετά την αποχώρηση με δικαστική απόφαση δέκα εργαζομένων.

Το καμπανάκι για τη δημόσια υγεία κρούουν ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΗ Ν. Φακουρέλης και ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου, Στ. Βοργιάς, καθώς όπως τονίζουν μια πιθανή βλάβη θα είχε ως αποτέλεσμα τη διαρροή αποβλήτων στο λιμάνι αλλά και στην περιοχή της Αμμουδάρας.  

Μπροστά στον κίνδυνο θαλάσσιας ρύπανσης, αλιείς καλούν τους αρμόδιους να δώσουν άμεσα λύση στο πρόβλημα που έχει προκύψει.

Όπως αναφέρουν, το ενδεχόμενο να υπάρξει νέα απαγόρευση στην αλιεία, λόγω διαρροής από τη ΔΕΥΑΗ, όπως έγινε πριν από μήνες, θα αποβεί καταστροφικό στα ελάχιστα εισοδήματά τους.

Ως τη χαρακτηριστική βολή στο ήδη ακρωτηριασμένο σώμα της ΔΕΥΑΗ χαρακτηρίζουν τις τελευταίες απώλειες σε προσωπικό εργαζόμενοι της Επιχείρησης που αδυνατούν πλέον να αντεπεξέλθουν στις αυξημένες ανάγκες.

http://vod.cretetv.gr/html5/html5lib/v1.6.12.27i/mwEmbedFrame.php/cache_st/11111/wid/_105/uiconf_id/11170240/entry_id/0_d0r64quc/

Με τα νέα δεδομένα, η κατάσταση πλέον εγκυμονεί κινδύνους, όπως επισημαίνουν οι αρμόδιοι, που καλούν τον υπουργό Εσωτερικών να παρέμβει στο όλο πρόβλημα ώστε να υπάρξει παράταση στην παροχή εργασίας των 10 απολυμένων εργαζομένων.

Γεωργία Μακάκη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News