default-image

Η Άμεση Δημοκρατία για την αδειοδότηση του πολυκαταστήματος

Κρήτη
Η Άμεση Δημοκρατία για την αδειοδότηση του πολυκαταστήματος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Την αντίθεσή της στην απόφαση που ελήφθη να δοθεί άδεια για το άνοιγμα του πολυκαταστήματος H&M στην 25ης Αυγούστου δηλώνει η δημοτική παράταξη "Άμεση Δημοκρατία" κατηγορώντας τη δημοτική Αρχή για «αδιαφορία», καθώς, όπως λέει, θα υπάρξουν αρνητικές επιπτώσεις στην τοπική κοινωνία με το κλείσιμο 500 περίπου επιχειρήσεων, κάτι που θα οδηγήσει πολλούς εργαζομένους σε αυτές στην ανεργία και ταυτόχρονα στη συρρίκνωση της προώθησης εγχώριων προϊόντων.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της παράταξης, η δημοτική Αρχή θα έπρεπε να υπηρετεί την τοπική κοινωνία ακολουθώντας ένα πρότυπο ανάπτυξης καθώς και την κοινωνική συνοχή, μέρος της οποίας αποτελούν οι μικρομεσαίοι επιχειρηματίες και όχι να λαμβάνει «τέτοιες αποφάσεις που βάλλουν κατά των πολιτών».

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Οι Έλληνες μικρομεσαίοι επιχειρηματίες προσπαθούν να επιβιώσουν αντιμετωπίζοντας νόμους που προωθούν τις πολυεθνικές εταιρείες, βαριά φορολογία, υψηλές ασφαλιστικές εισφορές και μια καταναλωτική αγορά η οποία έχει συρρικνωθεί κατά 60 % από την οικονομική κρίση που μαστίζει τη χώρα μας.

Η δημοτική Αρχή θα έπρεπε να υπηρετεί την τοπική κοινωνία ακολουθώντας ένα πρότυπο ανάπτυξης καθώς και την κοινωνική συνοχή, μέρος της οποίας αποτελούν οι μικρομεσαίοι επιχειρηματίες που επιμερίζονται το κόστος της κρίσης μαζί με τις οικογένειές τους. Θα έπρεπε να πάρει μια γενναία πολιτική απόφαση κατά της αδειοδότησης λειτουργίας της πολυεθνικής εταιρίας H&M σε νεοκλασικό κτίριο εμβαδού 2.705 τ.μ. επί της οδού 25ης Αυγούστου, στο κέντρο της πόλης.

Αντιθέτως, στηριζόμενη σε νόμους και ελλείψει εγκρίσεως της μελέτης για την ανάδειξη του κέντρου της πόλης μας, αποφάσισε να προχωρήσει στην αδειοδότηση της εταιρείας. Οι παρεμβάσεις όλων των μειοψηφούντων παρατάξεων του Δήμου και των συνδικαλιστικών φορέων, όπως του Εμπορικού Συλλόγου Ηρακλείου, της ΟΕΒΕΝΗ, του Εμπορικού Επιμελητηρίου Ηρακλείου και του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου, που αφορούσαν στις αρνητικές επιπτώσεις μιας τέτοιας ενέργειας, έπεσαν στο κενό.

Η "Άμεση Δημοκρατία" θεωρεί ότι η αδειοδότηση της εταιρείας H&Μ αποδεικνύει την αδιαφορία της δημοτικής Αρχής για τις αρνητικές επιπτώσεις στην τοπική κοινωνία δεδομένου ότι το κλείσιμο 500 περίπου επιχειρήσεων, όπως ανέφερε ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Ηρακλείου, θα οδηγήσει πολλούς εργαζομένους σε αυτές στην ανεργία και ταυτόχρονα στη συρρίκνωση της προώθησης εγχώριων προϊόντων. Ταυτόχρονα θεωρεί ότι η ύπαρξη τέτοιων επιχειρήσεων λίγα μόνο μέτρα από τη Λότζια και τον Άγιο Τίτο δεν προάγουν την ιστορία και τον πολιτισμό της πόλης μας.

Η "Άμεση Δημοκρατία" δηλώνει απερίφραστα την αντίθεσή της σε τέτοιες αποφάσεις δεδομένου ότι μάχεται εναντίον κάθε μέτρου ή νόμου που βάλλει κατά των πολιτών όχι μόνο με λόγια και πολιτικές αντιπαραθέσεις εντός του Δημοτικού Συμβουλίου αλλά και με την παρουσία της στο Ειρηνοδικείο Ηρακλείου αποτρέποντας τον πλειστηριασμό κατοικιών και επαγγελματικών ακινήτων».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News