Ειδήσεις

Σ. Βαρδάκης: "Η κυβέρνηση δίνει σκληρό αγώνα"

Στο σκληρό αγώνα που δίνει η νέα ελληνική κυβέρνηση από την αρχή της θητείας της αναφέρθηκε κατά τη διάρκεια εκδήλωσης χθες Παρασκευή 22 Μαΐου ο βουλευτής Ηρακλείου Σωκράτης Βαρδάκης θίγοντας ταυτόχρονα και φλέγοντα ζητήματα που απασχολούν κυβερνητικά στελέχη και πολίτες.

Ο κ. Βαρδάκης ήταν βασικός ομιλητής στην εκδήλωση με θέμα "Οι πολιτικές εξελίξεις και οι δράσεις της κυβέρνησης" που πραγματοποίησε η Οργάνωση Μελών ΣΥ.ΡΙΖ.Α Χερσονήσου στην αίθουσα του ΚΠΕ (πρώην αμερικανική Βάση Γουρνών), στο Ηράκλειο, μαζί με το μέλος της Πολιτικής Γραμματείας ΣΥ.ΡΙΖ.Α Νάσο Ηλιόπουλο.

Η συζήτηση ξεκίνησε με μια αναφορά στο πακέτο παροχών 800 εκατ. ευρώ, το οποίο είχε αναγγελθεί στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, ως μέτρο αντιμετώπισης της ανθρωπιστικής κρίσης. Ωστόσο, όπως ανέφερε ο Ηρακλειώτης βουλευτής, λόγω της άσχημης κατάστασης των ταμείων της χώρας μετά τις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου, η κυβέρνηση κατάφερε να συντάξει πακέτο μέτρων 200 εκατ. ευρώ. Στόχος της κυβέρνησης, όπως είπε, είναι η εύρεση χρημάτων, αμέσως μετά την υπογραφή της συμφωνίας με τους Θεσμούς, ώστε να προχωρήσει σύντομα στην παροχή νέου πακέτου.

Ο κ. Βαρδάκης αναφέρθηκε επίσης στον Ενιαίο Φόρο Ιδιοκτησίας Ακινήτων, τονίζοντας ότι, ακόμα και αν δεν καταργήθηκε το 2015, σύντομα θα αποτελεί παρελθόν για τους Έλληνες πολίτες. Λόγος έγινε επίσης και για σημαντικές τροπολογίες, που κατατέθηκαν από βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, όπως η τροπολογία που προβλέπει το αφορολόγητο των επιδοτήσεων, ενισχύσεων και αποζημιώσεων μέχρι του ποσού των 12.000 ευρώ. Ο βουλευτής αναφέρθηκε επίσης στα νομοσχέδια που κατατέθηκαν και ψηφίστηκαν από το ΣΥΡΙΖΑ και τα οποία σηματοδοτούν τον τρόπο με τον οποίον σκέφτεται η νέα ελληνική κυβέρνηση να αντιμετωπίσει τα μεγάλα ζητήματα.

Η συζήτηση συνεχίστηκε σε τοπικό επίπεδο, κυρίως με θέματα που αφορούν το αεροδρόμιο του Ηρακλείου - δυσλειτουργία πύργου ελέγχου - τον πρωτογενή τομέα, τον τουρισμό, την αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας, το περιβάλλον καθώς και με τα θέματα υγείας, εστιάζοντας στα νοσοκομεία Ηρακλείου και στο χρέος των 10 εκατ. ευρώ που προέκυψε από ανασφάλιστους νοσηλευόμενους.

Επισημαίνεται, τέλος, ότι ο κ. Βαρδάκης, αν και αναγνώρισε την ύπαρξη τεράστιων προβλημάτων τόσο σε εθνικό όσο και σε τοπικό επίπεδο, υπήρξε αισιόδοξος, ισχυριζόμενος πως η καλή θέληση και η αφοσίωση της νέας ελληνικής κυβέρνησης θα δώσει ανάσα στον ελληνικό λαό.

Σχόλια