default-image

"Όχι" στα μαζικά λουκέτα σε Αστυνομικά Τμήματα και υπηρεσίες

Κρήτη
"Όχι" στα μαζικά λουκέτα σε Αστυνομικά Τμήματα και υπηρεσίες

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Όχι στα μαζικά λουκέτα σε τμήματα και αστυνομικές υπηρεσίες από το γενικό γραμματέα του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, που περιοδεύει από χθες στις αστυνομικές υπηρεσίες της Κρήτης, πρεσβεύοντας τη νέα αντίληψη, πολιτικής και φυσικής ηγεσίας της ΕΛ.ΑΣ., η οποία, σύμφωνα με τον ίδιο, επικεντρώνεται στη συμφιλίωση που επιχειρείται με την ελληνική κοινωνία.

Ουσιαστικά, ο κ. Αναγνωστάκης ανοίγει μέσα από τις επαφές που έχει με υπηρεσιακούς παράγοντες και εκπροσώπους των τοπικών κοινωνιών το κεφάλαιο του περιπαιγμένου σίριαλ της αναδιάρθρωσης των αστυνομικών υπηρεσιών της Κρήτης. Όσα δήλωσε πάντως δίνουν μια νέα οπτική, καθώς, εν αντιθέσει με τις πληροφορίες που ήθελαν μόλις μια στις πέντε υπηρεσίες να επιβιώνει από το αναγκαστικό λουκέτο, ο κ. Αναγνωστάκης μίλησε για αποτελεσματική αστυνόμευση και όχι «οικονομία των αριθμών».

«Η διαδικασία αναδιάταξης των περιφερειακών υπηρεσιών της ΕΛ.ΑΣ. είναι σε εξέλιξη. Οι Γενικές Αστυνομικές Διευθύνσεις έχουν ήδη αποστείλει στο αρχηγείο τις αιτιολογημένες προτάσεις τους, οι οποίες θα τύχουν επεξεργασίας πριν τεθούν στη διαδικασία της διαβούλευσης, γιατί καμιά αναδιάρθρωση δε θα γίνει ερήμην των τοπικών κοινωνιών. Δε σημαίνει ότι θα συνδιοικήσουμε. Όμως εκεί που υπάρχουν ιδιαιτερότητες σαφώς και θα τις σεβαστούμε και ξεκαθαρίζω πως δε θα πάμε με μια γενίκευση στη λογική ότι πρέπει να κλείσουν όλα και να μείνει ένα αστυνομικό τμήμα ανά καλλικρατικό Δήμο. Θα υπηρετήσουμε το στόχο μας για καλύτερη αστυνόμευση έχοντας κατά νου τις ιδιαίτερες συνθήκες σε κάθε περιοχή, όπως η Κρήτη», ανέφερε ο ίδιος.

Σύμφωνα με τον κ. Αναγνωστάκη, η πρόταση ΓΑΔ Κρήτης είναι συγκροτημένη και αναμένεται να τεθεί πολύ γρήγορα στην κρίση της τοπικής κοινωνίας. Αν και δε θέλησε να αναφερθεί αναλυτικότερα στις προβλέψεις της, ανέφερε ότι αναμένεται να επικυρωθεί σύντομα σχεδόν στο σύνολό της.

Ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη ξεκίνησε χθες την περιοδεία του στην Κρήτη με την επίσκεψή του στην Αστυνομική Διεύθυνση Λασιθίου και τις κυριότερες υπηρεσίες που νομού. Το απόγευμα, στο αμφιθέατρο του Αστυνομικού Μεγάρου Ηρακλείου, είχε ευρεία σύσκεψη με τους διοικητές όλων των αστυνομικών υπηρεσιών του νομού, εκφράζοντας την ικανοποίησή του για την προσπάθεια η οποία γίνεται από το αστυνομικό προσωπικό, καθώς, παρά τις αντιξοότητες και τις σοβαρές αδυναμίες που υπάρχουν, οι ένστολοι της Κρήτης ανταποκρίνονται στο καθήκον που τους θέλει ταγμένους δίπλα στον πολίτη.

Υπάρχουν προβλήματα... «Το φιλότιμο μάς βγάζει ασπροπρόσωπους»

«Σαφώς και υπάρχουν προβλήματα και αλίμονο αν κρύβαμε το πρόβλημα κάτω από το χαλί, όμως η αυταπάρνηση και το φιλότιμο που μας διακρίνει και στις δύσκολες περιόδους μάς βγάζει ασπροπρόσωπους. Έτσι και σε αυτή την περίοδο που έχουμε έλλειψη σε προσωπικό, με το μηχανολογικό εξοπλισμό, τα οχήματα, κάνουμε καλά τη δουλειά μας. Εμείς περιμένουμε να κλείσει το μέτωπο της αβεβαιότητας με τους εταίρους μας και μόλις σταθεροποιηθούμε θα τακτοποιήσουμε μεσομακροπρόθεσμα τις υποχρεώσεις μας απέναντι στα στελέχη μας», σχολίασε αναφερόμενος στα εργασιακά και μισθολογικά προβλήματα των ένστολων.

Έλλη Κοκάλη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News