default-image

"Δε μετατίθεται για το 2016 η 13η σύνταξη"

Ελλάδα
"Δε μετατίθεται για το 2016 η 13η σύνταξη"

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ξεκάθαρος πως η καταβολή της13ης σύνταξης δεν θα μετατεθεί για το 2016 και θα δοθεί εντός του 2015, εμφανίστηκε μιλώντας στο Mega ο αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης, Δημήτρης Στρατούλης.

«Η 13η σύνταξη δε θα μετατεθεί για το 2016» είπε χαρακτηριστικά, ενώ αναφερόμενος στο θέμα της ρήτρας μηδενικού ελλείμματος είπε: «για να λήξει και τυπικά το θέμα πρέπει να περάσει διάταξη νομοθετική στη Βουλή που ή θα την ακυρώνει ή θα την αναστέλλει επ' αόριστον. Αμέσως μετά τη συμφωνία θα πάει πακέτο με το νομοσχέδιο για τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας και τον κατώτατο μισθό και μέχρι τότε θα παραμένουν "παγωμένες" οι μειώσεις».

Ο αναπληρωτής υπουργός επανέλαβε τη δέσμευση της κυβέρνησης ότι δεν θα θιγούν σε καμία περίπτωση ώριμα και θεμελιωμένα συνταξιοδοτικά δικαιώματα, ενώ αναφερόμενος στο θέμα του υπολογισμού του εφάπαξ είπε πως ήδη η αρμόδια επιτροπή υπό τον Γ.Ρωμανιά εξετάζει διάφορα σενάρια με στόχο «τα εφάπαξ να είναι περίπου τα ίδια με αυτά που δίνονταν μέχρι 31/8/2013».

«Η δομή που έχουμε συζητήσει και με την ΑΔΕΔΥ είναι να παίρνουν όσα έχουν δώσει συν ένα τεχνικό επιτόκιο ώστε να οδηγούνται περίπου στο επίπεδο εκείνο», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Στρατούλης.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News