default-image

Στο Ηράκλειο αύριο ο Αντώνης Σαμαράς

Κρήτη
Στο Ηράκλειο αύριο ο Αντώνης Σαμαράς

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Με την παρουσία του ίδιου του προέδρου του κόμματος Αντώνη Σαμαρά κορυφώνεται αύριο το μπαράζ των "γαλάζιων" εξορμήσεων στην Κρήτη.

Τις τελευταίες ημέρες από το νησί μας "παρέλασαν" αρκετά κορυφαία στελέχη της Ν.Δ., όπως η Όλγα Κεφαλογιάννη, ο Άδωνις Γεωργιάδης και ο Βασίλης Κικίλιας, παρουσίες-προπομποί της προεδρικής καθόδου, που θα ρίξει "αυλαία" στην έντονη κινητοποίηση ενόψει της Εθνικής Συνδιάσκεψης της Ν.Δ.

Ο Αντώνης Σαμαράς θα μιλήσει στην προσυνδιάσκεψη που θα ξεκινήσει στις 6 το απόγευμα, στο ξενοδοχείο "Ατλαντίς", με θέμα "Σταθερότητα + Μεταρρυθμίσεις = Ανάπτυξη - Η Ελλάδα της επόμενης ημέρας".

Μετά την ομιλία Σαμαρά θα ακολουθήσουν εκτενής διάλογος και ανταλλαγή απόψεων μεταξύ των στελεχών του κόμματος. Διάλογος σε πιο επίσημο επίπεδο, αφού πολλά και ενδιαφέροντα αναμένεται να ειπωθούν σε κομματικό επίπεδο και για τη γενικότερη πορεία και το "αύριο" της Ν.Δ., αλλά και για τον τοπικό κομματικό μηχανισμό και στο πλαίσιο άτυπων ή λιγότερο επίσημων επαφών που θα έχει ο πρώην πρωθυπουργός.

Η παρουσία Σαμαρά, κακά τα ψέματα, έχει διττή σημασία και ρόλο. Από τη μια έχει ένα χαρακτήρα ανασυγκρότησης και αναδιάταξης δυνάμεων για τη "γαλάζια" παράταξη σε τοπικό επίπεδο, γιατί και εδώ τοπικά οι τελευταίες εθνικές εκλογές άφησαν "πληγές" και από την άλλη ένα χαρακτήρα "σασμού" μεταξύ ορισμένων, όχι πολύ έντονων ή γενικευμένων αλλά εμφανών, εσωτερικών τοπικών αντιθέσεων και ανοιχτών μετώπων.

Μην ξεχνάμε, άλλωστε, πως ο πρώην πρωθυπουργός δεν είχε επισκεφτεί το Ηράκλειο προεκλογικά στις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου.

Φυσικά η κάθοδος Σαμαρά δίνει και το στίγμα της προσπάθειας νέου ανοίγματος προς την κομματική βάση και εδώ στο νησί μας.

Άλλωστε, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά και στη σχετική προσκλητήρια ανακοίνωση η ΝΟΔΕ Ηρακλείου, «η προσυνδιάσκεψη οργανώνεται στο πλαίσιο του οδοιπορικού που έχει ξεκινήσει η Νέα Δημοκρατία προς την κοινωνία, ένα πραγματικό άνοιγμα προς τη βάση, που σφυρηλατεί την ενότητα και διευρύνει τις δυνάμεις της παράταξης».

Μπάμπης Σαββίδης

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News