default-image

Εκκίνηση από την παραλιακή Ηρακλείου στο 37ο Rally Κρήτης

Κρήτη
Εκκίνηση από την παραλιακή Ηρακλείου στο 37ο Rally Κρήτης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το εορταστικό διήμερο του μηχανοκίνητου αθλητισμού της Κρήτης ξεκινά σήμερα με την έναρξη του ΕΚΟ RACING 100 Rally Κρήτης. Ξεκινώντας για πρώτη φορά στα 37 χρόνια διεξαγωγής του το μήνα Μάιο και με μία διαδρομή-έκπληξη, ο φετινός αγώνας παρουσιάζει ίσως το μεγαλύτερο ενδιαφέρον από κάθε άλλη φορά.

Είκοσι έξι πληρώματα, τα καλύτερα ασφάλτινα απ' όλη την Ελλάδα που θα κοντραριστούν με τους τοπικούς οδηγούς σε συνολικά επτά ειδικές διαδρομές, δίνουν ραντεβού σήμερα το απόγευμα στην παραλιακή του Ηρακλείου.

Στη Super ειδική διαδρομή που ανοίγει την αυλαία στις 5 το απόγευμα και κλέβει τις εντυπώσεις, καθώς διεξάγεται για πρώτη φορά, θα χρησιμοποιηθεί η διαδρομή από τον κυκλικό κόμβο της οδού Γιαμαλάκη μέχρι λίγο μετά το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας, κάτι που θα δώσει τη δυνατότητα τόσο στους φίλους του μηχανοκίνητου αθλητισμού όσο και στους πολίτες να δουν από πολύ κοντά έναν αγώνα ράλι.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα των διοργανωτών, η πρώτη ειδική θα ολοκληρωθεί στις 7 το απόγευμα και θα ακολουθήσει η πανηγυρική παρουσίαση των πληρωμάτων στην πλατεία Ελευθερίας.

Το κυρίως μενού θα... σερβιριστεί την Κυριακή με τις ειδικές διαδρομές στην Επισκοπή και το Καστέλι, ενώ ο φετινός νικητής αναμένεται να ανέβει στη ράμπα τερματισμού στην πλατεία Ελευθερίας λίγο μετά τις 4:30 το απόγευμα της Κυριακής.

Να επισημανθεί ότι ο αγώνας προσμετρά στο Πανελλήνιο Κύπελλο Rally και είναι ο 3ος αγώνας του κυπέλλου ασφάλτου, ενώ την ευθύνη της διοργάνωσής του έχει ο ΑΟΚ με τη ΦΙΜΑ, υπό την αιγίδα της ΟΜΑΕ και συνδιοργανωτές είναι η Περιφέρεια Κρήτης, ο Δήμος Ηρακλείου και ο ΔΟΠΑΦΜΑΗ.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News