default-image

Στον αέρα η λειτουργία των βρεφονηπιακών

Κρήτη
Στον αέρα η λειτουργία των βρεφονηπιακών

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στον αέρα βρίσκεται η λειτουργία των δημοτικών και βρεφονηπιακών σταθμών σε όλη τη χώρα αλλά και στην Κρήτη από την επόμενη σχολική περίοδο, καθώς όπως δηλώνει ο δήμαρχος Ρεθύμνου, τα διαθέσιμα κονδύλια αγγίζουν τα 70 εκατομμύρια ευρώ, την ώρα που φέτος χρειάστηκαν 200 εκατομμύρια ευρώ περίπου, προκειμένου να καλυφθούν οι αυξημένες ανάγκες παιδιών σε όλη τη χώρα.

«Αν δεν εξασφαλιστούν κονδύλια, μόνο το 1/3 των παιδιών θα μπορέσει να εξυπηρετηθεί», υποστηρίζει ο Γιώργος Μαρινάκης, ο οποίος απάντησε και στην επιστολή που του απέστειλε το Εργατικό Κέντρο Ρεθύμνου με αφορμή τις καταγγελίες εργαζομένων ότι κατασχέθηκαν ακόμη και λογαριασμοί μισθοδοσίας σε γονείς για ανείσπρακτα τροφεία.

«Καλός ο συνδικαλισμός αλλά ας κάνουν πρώτα υπολογισμούς», απαντά ο ίδιος, επισημαίνοντας ότι έχει καλλιεργηθεί μια κουλτούρα για να μην πληρώνουμε, παρά το γεγονός ότι τα τιμολόγια είναι πολύ χαμηλά στους παιδικούς σταθμούς ενώ για τις ανήμπορες οικογένειες δεν υπάρχει καν τιμολόγιο.

Με φόντο το θολό οικονομικό τοπίο, ξεκινά άμεσα από τις 25 Μαΐου η διαδικασία για την εγγραφή των παιδιών στο δήμο Ηρακλείου ενώ στα Χανιά οι αιτήσεις φέτος θα υποβάλλονται ηλεκτρονικά με στόχο την ενίσχυση της διαφάνειας.

Γεωργία Μακάκη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News