Ειδήσεις

Τσιγγάνες ρήμαξαν το σπίτι Γάλλων στο Καβούσι Ιεράπετρας

Τη μέρα που ένα ζευγάρι Γάλλων Φιλελλήνων, ολοκλήρωνε την εθελοντική αποστολή, που με δική του πρωτοβουλία είχε αναλάβει, δηλαδή να καθαρίσει τον επαρχιακό δρόμο που οδηγεί στην παραλία του Καβουσίου, άγνωστοι δράστες αντί για ευχαριστώ, άνοιγαν το σπίτι τους και αφαιρούσαν ότι αντικείμενα αξίας υπήρχαν σε αυτό. Υπολογιστές, κινητά τηλέφωνα, φωτογραφικές μηχανές, χρήματα και χρυσαφικά.

Η Κατερίνα και ο Κάρολος Φορνέρ, 62 και 65 χρονών αντίστοιχα, ήρθαν πριν από εννέα χρόνια στην Ιεράπετρα και διάλεξαν το Καβούσι, για να ζήσουν ήσυχα τα υπόλοιπα χρόνια της ζωής τους. φυσιολάτρες και εξόχως ευαίσθητοι με το περιβάλλον και τη φύση, τις τελευταίες μέρες προσπαθούσαν μόνοι τους έχοντας ζητήσει την υποστήριξη του Τοπικού Συμβουλίου, να ολοκληρώσουν τον καθαρισμό του επαρχιακού δρόμου Καβουσίου-Παραλίας Θόλου, μήκους τεσσάρων χιλιομέτρων.

Τη μέρα που η αποστολή τους έφτανε στο τέλος της και επέστρεφαν στο σπίτι τους ευχαριστημένοι αλλά κουρασμένοι, έζησαν τη μεγαλύτερη απογοήτευση που έχουν νιώσει όσα χρόνια ζούνε σαν πραγματικοί φιλέλληνες ανάμεσά μας.

«Εμείς αφήνουμε πάντα στην πόρτα του σπιτιού μας τα κλειδιά. Έχουμε εμπιστοσύνη στους συγχωριανούς μας. Ξέρουμε πόσο μας αγαπούν και μας στηρίζουν. Εδώ θέλουμε να ζούμε ελεύθερα στη φύση σαν κανονικοί άνθρωποι. Δε θέλουμε να ζούμε σαν τους ανθρώπους των μεγαλουπόλεων, που φοβούνται και τη σκιά τους. Ζούμε σαν μια μεγάλη αγαπημένη οικογένεια που εμπιστεύεται ο ένας τον άλλον», μας είπε ο κ. Κάρολος Φορνέρ.

«Γυρίσαμε κατά τη 1.30 μ.μ. και βρήκαμε το σπίτι μας ανοιχτό. Είχαν μπει από την πόρτα κανονικά, γιατί είχαμε αφήσει πάνω τα κλειδιά. Μας είπε ένας Γερμανός γείτονας, ότι, είδε τρεις τσιγγάνες μελαχρινές με πολύχρωμα ρούχα, ηλικίας από 30 έως 40 ετών, να απομακρύνονται κρατώντας τσάντες στα χέρια τους, ενώ προηγουμένως είχαν επιχειρήσει να μπούνε και στο δικό του σπίτι. Καλέσαμε την Αστυνομία και οι αστυνομικοί που ήρθαν λίγο αργότερα ξεκίνησαν να ψάχνουν μήπως τις εντοπίσουν στα γύρω χωριά», πρόσθεσε ο κ. Κάρολος Φορνέρ που διατηρούσε μια μεγάλη φάρμα στη Γαλλία και γνωρίζει από την καλή αλλά και την ανάποδη, τη ζωή της υπαίθρου.

Με τη σύζυγό του την Κατερίνα, που ήταν μπαλαρίνα στα νιάτα της, ζούνε σαν πραγματικοί Κρητικοί και δε διστάζουν να βάζουν στο κεφάλι τους το κεφαλομάντηλο αλλά και τα μαύρα ρούχα.

Μόλις οι χωριανοί τους στο Καβούσι και οι πολλοί φίλοι που έχουν στην Ιεράπετρα, έμαθαν για το πάθημά τους, έσπευσαν να τους συμπαρασταθούν. Η καλή τους φίλη κ. Βούλα Φρονιμάκη-Καραμπατζάκη, προσπάθησε να τους φέρει σε επαφή με τις αστυνομικές Αρχές, για να νιώσουν ότι η ελληνική πολιτεία είναι παρούσα και βρίσκεται κοντά στον πολίτη, όταν εκείνος χρειάζεται βοήθεια και συμπαράσταση.

Εκείνοι ως πραγματικοί φιλέλληνες και φυσιολάτρες μας απάλλαξαν, από τα πλαστικά, τα κουτιά των αναψυκτικών, τα ξύλα, τις πλαστικές σωλήνες και τα ξερόκλαδα που ήταν πεταμένα στις άκρες του επαρχιακού δρόμου, Καβουσίου-Θόλου, ενώ εκείνους τους απάλλαξαν οι τσιγγάνες με τα μακριά χέρια, από τα χρήματα τους υπολογιστές τους, τα κινητά τους τηλέφωνα και τα χρυσαφικά τους…

Νίκος Πετάσης

Σχόλια