Ειδήσεις

Την Κυριακή ο εθελοντικός καθαρισμός στο ΒΟΑΚ

Η Περιφέρεια Κρήτης, την ερχόμενη Κυριακή 24 Μαΐου, σε συνεργασία με τις Περιφερειακές Ενότητες Λασιθίου, Ηρακλείου, Ρεθύμνου και Χανίων, τους Δήμους Μαλεβιζίου, Χερσονήσου, Αγίου Νικολάου, Ρεθύμνου, Αποκορώνου και Χερσονήσου, καθώς και εθελοντικές οργανώσεις και συλλόγους, διοργανώνει την εθελοντική δράση για τον καθαρισμό του Βόρειου Οδικού Άξονα Κρήτης, μια δράση που στοχεύει στην προστασία του περιβάλλοντος, ένα μείζον θέμα που επηρεάζει τη ζωή μας, τόσο ατομικά όσο και συλλογικά.

Στόχος είναι να συνεχιστούν και να υποστηριχθούν ανάλογες πρωτοβουλίες σε όλο το οδικό δίκτυο του νησιού.

Ο καθαρισμός θα πραγματοποιηθεί:

• Στην Περιφερειακή Ενότητα Λασιθίου, στις 10 π.μ., στο ύψος των Λιμνών (186 χλμ.).

• Στην Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου, στην Παντάνασσα του δήμου Μαλεβιζίου στις 11 π.μ. (122-123 χλμ.) και στο ύψος του παλαιού ΚΤΕΟ στις 11 π.μ. (146 χλμ.) στο δήμο Χερσονήσου.

• Στην Περιφερειακή Ενότητα Ρεθύμνου, στον κόμβο Επισκοπής του δήμου Ρεθύμνου στις 9 π.μ. (45 χλμ.).

• Στην Περιφερειακή Ενότητα Χανίων, στο ύψος του Αγίου Ραφαήλ στις 9 π.μ. (19 χλμ) στο δήμο Αποκορώνου.

Η Περιφέρεια Κρήτης απευθύνει ανοιχτή πρόσκληση συμμετοχής σε όλους τους τοπικούς φορείς αλλά και σε όλους τους πολίτες για να στείλουμε όλοι μαζί ένα δυνατό μήνυμα. Ένα μήνυμα ότι η Κρήτη είναι ο τόπος μας και οφείλουμε να την προστατεύουμε.

Η ενημερωτική καμπάνια

Ένα κοινωνικό μήνυμα με στόχο να υποστηριχθούν ανάλογες πρωτοβουλίες σε όλο το οδικό δίκτυο της Κρήτης αποτελεί η καμπάνια ευαισθητοποίησης της Περιφέρειας Κρήτης για την καθαριότητα στους δρόμους του νησιού με τίτλο "Η Κρήτη είναι ο τόπος μας, είναι το σπίτι μας, δεν είναι για σκουπίδια".

Το κοινωνικό μήνυμα είναι "ανεβασμένο" στο YouTube και μπορείτε να το παρακολουθήσετε στο παρακάτω βίντεο:

Σχόλια