default-image

Επιμελητήριο: Ζητά παρέμβαση Δρίτσα για το λιμάνι Ηρακλείου

Κρήτη
Επιμελητήριο: Ζητά παρέμβαση Δρίτσα για το λιμάνι Ηρακλείου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Την άμεση παρέμβαση του αναπληρωτή υπουργού Ναυτιλίας ζητάει με επιστολή του ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ηρακλείου κ. Μανώλης Αλιφιεράκης, προκειμένου να αντιμετωπιστούν ζητήματα ζωτικής σημασίας για τη λειτουργία του εμπορικού λιμένος Ηρακλείου, αλλά και για να βελτιωθούν οι παρεχόμενες προς τους επιχειρηματίες υπηρεσίες.

Στην επιστολή του ο κ. Αλιφιεράκης τονίζει την ανάγκη άμεσης πρόσληψης εξειδικευμένου προσωπικού, συντήρησης και αντικατάστασης μηχανημάτων φορτοεκφόρτωσης, αλλά και αλλαγής της τιμολογιακής πολιτικής του Οργανισμού, ώστε να μειωθεί το κόστος για τις επιχειρήσεις.

Είχε προηγηθεί συνάντηση του κ. Αλιφιεράκη με τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο του ΟΛΗ κ. Γιάννη Μπρ,α στη διάρκεια της οποίας συζητήθηκαν εκτενώς όλα τα προβλήματα λειτουργίας του λιμανιού αλλά και τρόποι για την καλύτερη και ταχύτερη εξυπηρέτηση των επιχειρηματιών του Ηρακλείου.

Αναλυτικά η επιστολή του κ. Αλιφιεράκη προς τον κ. Δρίτσα έχει ως εξής:

«Αξιότιμε κύριε υπουργέ,

Με την παρούσα επιστολή θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε για τα ζητήματα ζωτικής σημασίας σχετικά με τη λειτουργία του Λιμένος Ηρακλείου, η διευθέτηση των οποίων απαιτεί την άμεση παρέμβασή σας.

Μετά από επανειλημμένες συζητήσεις και οχλήσεις προς τον Οργανισμό Λιμένος Ηρακλείου, αναγκαζόμαστε να ζητήσουμε την παρέμβασή σας για τα επείγοντα και σημαντικά προβλήματα που αντιμετωπίζει το λιμάνι Ηρακλείου:

1. Έλλειψη προσωπικού

2. Ελλιπής συντήρηση / αντικατάσταση μηχανημάτων φορτοεκφόρτωσης

3. Υψηλό κόστος χρήσης του λιμένος

Η μεγάλη έλλειψη προσωπικού, καθώς και η ελλιπής συντήρηση των μηχανημάτων οδηγεί σε μεγάλες καθυστερήσεις στην εξυπηρέτηση των επιχειρήσεων, με αποτέλεσμα την οικονομική τους επιβάρυνση και την αποδιοργάνωση της παραγωγικής τους διαδικασίας. Για την αντιμετώπιση των προβλημάτων αυτών απαιτείται η άμεση πρόσληψη εξειδικευμένου προσωπικού, η συντήρηση των εν λειτουργία μηχανημάτων, αλλά και η αντικατάσταση όσων δε λειτουργούν, με την αγορά νέου σύγχρονου εξοπλισμού που θα ανταποκρίνεται στις ανάγκες ενός σύγχρονου λιμανιού.

Η τιμολογιακή πολιτική που ακολουθεί ο Λιμένας Ηρακλείου τον θέτει εκτός ανταγωνισμού, καθώς το υψηλό κόστος χρήσης του αποτρέπει πολλές επιχειρήσεις. Το τιμολόγιο θα πρέπει ν' αντικατασταθεί σύμφωνα και με τις προτάσεις που σας έχει υποβάλει ο ΟΛΗ, ώστε να μειωθεί η χρέωση και οι τιμές να γίνουν πιο ανταγωνιστικές.

Κύριε υπουργέ,

Τα ζητήματα που σας θέσαμε υπόψη χρήζουν άμεσης παρέμβασης, καθώς οι καθυστερήσεις που σημειώνονται δυσχεραίνουν το μεταφορικό έργο από και προς το μεγαλύτερο λιμάνι της Κρήτης και κυρίως θέτουν σε κίνδυνο τη λειτουργία του, εμποδίζοντας την ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας σε καιρούς εξαιρετικά δύσκολους για τις τοπικές επιχειρήσεις.

Παραμένουμε στη διάθεσή σας για όποιες διευκρινίσεις και παρακαλούμε για την άμεση παρέμβασή σας».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News