Ειδήσεις

Μαθητές στα έδρανα του Δημοτικού Συμβουλίου Ηρακλείου

Μία διαφορετική συνεδρίαση πραγματοποιήθηκε χθες το μεσημέρι στην αίθουσα "Ελευθέριος Βενιζέλος", στο Δήμο Ηρακλείου. Οι μαθητές του 16ου Δημοτικού Σχολείου Ηρακλείου επισκέφτηκαν την ενετική Λότζια και αφού ξεναγήθηκαν στους χώρους της στη συνέχεια ενημερώθηκαν και για τους τρόπους λειτουργίας της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Τα παιδιά… σε ρόλο δημοτικών συμβούλων, πήραν θέση στα έδρανα, άκουσαν με προσοχή την αντιδήμαρχο Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης, Νέας Γενιάς και Καινοτομίας κ. Μαρία Καναβάκη, ενώ δε σταμάτησαν να κάνουν ερωτήσεις και να εκφράζουν τον προβληματισμό τους για θέματα της πόλης.

Από τη Λότζια, οι μικροί μαθητές επισκέφτηκαν τη Βασιλική του Αγίου Μάρκου που αυτές τις μέρες φιλοξενεί την έκθεση ζωγραφικής-χαρακτικής του Αριστείδη Βλάσση. Τα έργα του Ηρακλειώτη εικαστικού εντυπωσίασαν μικρούς και μεγάλους, που συνέχισαν την ξενάγησή τους στο Info Point, στη Βικελαία Δημοτική Βιβλιοθήκη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι αρκετά σχολεία του Ηρακλείου κατά διαστήματα επισκέπτονται την ενετική Λότζια, αφού έχει γίνει σαφές από το Δήμο Ηρακλείου ότι είναι στη διάθεση των παιδιών προκειμένου να μάθουν την ιστορία της πόλης τους, να ξεναγηθούν στα ιστορικά της κτίρια, να ενημερωθούν για τους τρόπους λήψης των αποφάσεων και να γνωρίσουν τη λειτουργία της πόλης.

Σχόλια