Ειδήσεις

Ο Μ. Κεφαλογιάννης κατακεραυνώνει Γκρουέφσκι (video)

Ο Μανώλης Κ. Κεφαλογιάννης, επικεφαλής της Κ.Ο. των ευρωβουλευτών της Νέας Δημοκρατίας, κατά τη διάρκεια της συνάντησης των ευρωβουλευτών του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, παρουσία του Σκοπιανού πρωθυπουργού Νίκολας Γκρουέφσκι, σε παρέμβασή του τόνισε:

«Οι ευρωπαϊκοί θεσμοί και όλοι οι υπηρεσιακοί τους παράγοντες σύμφωνα με οδηγία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής υποχρεώνονται να χρησιμοποιούν αποκλειστικά το συνταγματικό όνομα FYROM όταν αναφέρονται στο κράτος των Σκοπίων.

Τα Σκόπια δυστυχώς ακολουθούν εθνικιστική πολιτική και αποτελούν πλέον παράγοντα αποσταθεροποίησης της περιοχής έχοντας ανοικτά μέτωπα με όλους τους γείτονές τους. Με την Ελλάδα το ζήτημα της ονομασίας, με τη Βουλγαρία το εθνολογικό ζήτημα, με την Αλβανία την αντιμετώπιση της εθνικής της μειονότητας από την κυβέρνηση Γκρουέφσκι.

Αλλά και στο εσωτερικό τα προβλήματα είναι τεράστια. Υπάρχουν έντονες αποσχιστικές τάσεις από την αλβανική μειονότητα. Η Δημοκρατία δε λειτουργεί. Το Κοινοβούλιο λειτουργεί χωρίς τη συμμετοχή της αντιπολίτευσης που καταγγέλλει την κυβέρνηση για υποκλοπές και μη σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα και τις δημοκρατικές ελευθερίες. Η ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης ανύπαρκτη και ο Τύπος υπό διωγμό.

Άραγε πιστεύει ο κ. Γκρουέφσκι ότι μπορεί η χώρα του που δείχνει να μη σέβεται τα κοινοτικά κεκτημένα και τις αρχές και αξίες της ευρωπαϊκής οικογένειας να ξεκινήσει τις ενταξιακές διαδικασίες με την Ευρωπαϊκή Ένωση;».

Δείτε το σχετικό βίντεο:

Video Platform Video Management Video Solutions Video Player

Σχόλια