default-image

Στην παγκρήτια κινητοποίηση στη Σούδα η Ένωση Γονέων

Κρήτη
Στην παγκρήτια κινητοποίηση στη Σούδα η Ένωση Γονέων

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στην παγκρήτια κινητοποίηση στην αμερικανονατοϊκή Βάση της Σούδας, που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 24 Μάη, συμμετέχει η Ένωση Συλλόγων Γονέων Μαθητών Δήμου Ηρακλείου που καλεί σε προσυγκέντρωση στην πλατεία της Δημοτικής Αγοράς στις 11 μ.μ.

Με συνθήματα όπως «Καμία συμμετοχή στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους», «Όχι στις ευρωατλαντικές βάσεις», «Αποδέσμευση από ΝΑΤΟ-Ε.Ε. με το λαό νοικοκύρη στον τόπο μας», «Άμεση, μαζική καταδίκη του ιμπεριαλιστικού πολέμου που ετοιμάζουν ΗΠΑ, ΝΑΤΟ, Ε.Ε. με αφορμή τη δράση των τζιχαντιστών», η Ένωση δίνει ραντεβού στις 8 το πρωί στο άγαλμα Βενιζέλου στο Ηράκλειο με τους πολίτες που επιθυμούν να συμμετάσχουν στην κινητοποίηση, προκειμένου να μεταβούν όλοι μαζί στα Χανιά.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Ένωση Συλλόγων Γονέων, «μέσα στις συνθήκες της κρίσης του καπιταλιστικού συστήματος και τις δυσκολίες των ιμπεριαλιστών να περάσουν στην ανάκαμψη, δυναμώνουν οι αντιθέσεις και οι ανταγωνισμοί. Από την Αφρική (Λιβύη, Νιγηρία, Κεντροαφρικανική Δημοκρατία) έως την Ουκρανία, τη Συρία, το Ιράκ, την Παλαιστίνη κ.λπ., είναι σε εξέλιξη πόλεμοι και επεμβάσεις, αποτέλεσμα της ιμπεριαλιστικής "νέας τάξης πραγμάτων".

Οι λαοί πληρώνουν με το αίμα τους, θυσιάζονται στο βωμό των καπιταλιστικών ανταγωνισμών για το μοίρασμα των αγορών, του φυσικού πλούτου και τον έλεγχο των δρόμων μεταφοράς Ενέργειας. ΝΑΤΟ και Ευρωπαϊκή Ένωση, "και μαζί και χώρια", είναι μέσα στο "παιχνίδι". Οι κίνδυνοι γενικευμένου ιμπεριαλιστικού πολέμου δυναμώνουν.

Η επίθεση στους Δίδυμους Πύργους άνοιξε για τα καλά το κεφάλαιο "τρομοκρατία". Πίσω από αυτή τη λέξη ο προσεκτικός παρατηρητής θα διαπιστώσει ότι κινούνται κανονικά "στρατοί", συνήθως μεταφερόμενων μισθοφόρων. Πίσω από αυτούς κρύβονται οι αστικές τάξεις διαφόρων χωρών που επιδιώκουν "βελτίωση" της θέσης τους στην ιμπεριαλιστική πυραμίδα. Η αλήθεια είναι ότι αυτοί που σήμερα κηρύσσουν "ανελέητο πόλεμο" κατά των "τζιχαντιστών" και του Ισλαμικού Κράτους είναι οι ίδιοι που τους χρηματοδότησαν, εκπαίδευσαν και στήριξαν παντοιοτρόπως για την υλοποίηση των σχεδίων τους στην ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής. Ο ελληνικός λαός και οι άλλοι λαοί της Ευρώπης δεν έχουν να κερδίσουν τίποτα από αυτή τη μοιρασιά παρά μόνο δεινά.

Ο πόλεμος είναι η συνέχιση της πολιτική με άλλα, βίαια, μέσα.

Η πολιτική που εκμεταλλεύεται τους λαούς για να αυξηθούν τα κέρδη των μεγάλων οικονομικών ομίλων οδηγεί σε όξυνση των ανταγωνισμών και σε ιμπεριαλιστικούς πολέμους. Αυτό έχει αποδείξει η Ιστορία.

Η Ένωση Συλλόγων Γονέων Μαθητών Δήμου Ηρακλείου καλεί σε αγωνιστική ετοιμότητα και διεκδίκηση. Ενώνουμε τη φωνή μας μαζί με όλο το λαό και απαιτούμε:

* Καμία εμπλοκή στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους.

* Επιστροφή όλων των στρατιωτικών δυνάμεων από το εξωτερικό.

* Κλείσιμο της αμερικανονατοϊκής Βάσης στη Σούδα και όλων των ευρωατλαντικών βάσεων και των στρατηγείων.

* Αποδέσμευση από το ΝΑΤΟ και την Ε.Ε.

Συμμετέχουμε την Κυριακή 24 Μάη στην παγκρήτια κινητοποίηση στην αμερικανονατοϊκή Βάση της Σούδας, με προσυγκέντρωση στην πλατεία της Δημοτικής Αγοράς στις 11 μ.μ.

Το ραντεβού στο Ηράκλειο είναι στις 8 π.μ. στο Άγαλμα του Βενιζέλου».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News