Ειδήσεις

Βασίλης Κικίλιας στην "ΚΡΗΤΗ TV": "Πάνω απ’ όλα η χώρα"

Εφ' όλης της ύλης και με δριμεία κριτική στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝ.ΕΛ. ήταν η συνέντευξη που παραχώρησε ο βουλευτής της Ν.Δ. και πρώην υπουργός Δημόσιας Τάξης Βασίλης Κικίλιας στην "ΚΡΗΤΗ TV".

Ο Βασίλης Κικίλιας δε δίστασε να τονίσει ότι το εθνικό συμφέρον είναι πάνω από οποιοδήποτε κομματικό συμφέρον, στο ερώτημα εάν ο ίδιος θεωρεί ότι η Ν.Δ. πρέπει να ψηφίσει τη συμφωνία με τους δανειστές, την οποία θα φέρει η κυβέρνηση στη Βουλή, σημειώνοντας ωστόσο σε κάθε τόνο ότι η Ν.Δ. ως ένα υπεύθυνο κόμμα θα πρέπει να δει πρώτα τους όρους της συμφωνίας. Μία θέση που δε διαφοροποιείται από την πρόσφατη απόφαση του άτυπου Πολιτικού Συμβουλίου του κόμματος.

«Όταν θα υπάρξει συμφωνία και θα τη δούμε, είναι εύλογο και σοβαρό από την πλευρά της αξιωματικής αντιπολίτευσης να τοποθετηθεί υπεύθυνα. Η προσωπική μου άποψη είναι ότι η χώρα μπαίνει πάνω από όλα. Προφανώς και εγώ και η Ν.Δ., η οποία πάντα ήταν μία δύναμη υπεύθυνη, σοβαρή και με ευρωπαϊκή προοπτική, θα τοποθετηθούμε έτσι. Δηλαδή δεν υπάρχει περίπτωση προς χάριν κάποιου κομματικού ή μικροπολιτικού συμφέροντος να παρακάμψουμε, να προσπεράσουμε το μεγάλο συμφέρον, που είναι η χώρα», ανέφερε μεταξύ άλλον ο Βασίλης Κικίλιας.

Το κορυφαίο στέλεχος της Ν.Δ. κλήθηκε να σχολιάσει και τις εξελίξεις σε εσωκομματικό επίπεδο μετά την εκλογική ήττα της 25ης Ιανουαρίου. Μάλιστα, σημείωσε ότι η εθνική συνδιάσκεψη του κόμματος δεν προϋποθέτει ότι δεν πρέπει να γίνει συνέδριο.

Ηγεσία

Για το θέμα της ηγεσίας, ο Βασίλης Κικίλιας ήταν κάθετος και μάλιστα με σαφέστατες αιχμές, σχολιάζοντας χαρακτηριστικά: «Και εθνική συνδιάσκεψη και συνέδριο. Θεωρώ ότι ένα δημοκρατικό κόμμα, όπως είναι και όπως πρέπει να είναι η Ν.Δ., θα πρέπει να είναι ανοικτό σε διαδικασίες.

Όσοι μιλούν για διαδικασίες αλλαγής ηγεσίας ενδεχομένως σκέφτονται ότι υπάρχει συρρίκνωση του κόμματος ή ασχολούνται κυρίως με τα εσωκομματικά, ή με προσοχή, αν θέλετε, σε προσωπικές τους φιλοδοξίες. Έχω να πω ότι εγώ βρίσκομαι σε εντελώς διαφορετική σελίδα. Η χώρα προέχει», είπε, ενώ συμπληρώνοντας για το εκλογικό αποτέλεσμα, σημείωσε: «Η Ν.Δ. σε μια συγκυβέρνηση προσπάθησε και έβαλε τη χώρα σε τροχιά με πολύ μεγάλο κόστος, όμως, ανθρωπιστικό και κοινωνικό. Ήταν κάτι το οποίο πληρώσαμε. Τώρα θα ανασυνταχθούμε. Θα ξαναχτίσουμε από την αρχή ένα καινούργιο αφήγημα ελπίδας και προοπτικής».

Αναφορικά με τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ σε εσωτερικό και εξωτερικό, ο βουλευτής της Ν.Δ. ήταν ιδιαίτερα αιχμηρός: «Η μεταπολίτευση στην Ελλάδα δεν έχει κλείσει ακόμα. Θα κλείσει με αυτήν την κυβέρνηση λαϊκισμού των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝ.ΕΛ. Θα κλείσει, δυστυχώς, επώδυνα για τη χώρα, με ψευτιές και με πολιτικούς παλικαρισμούς που δεν οδηγούν πουθενά. Με πικρό τρόπο ο κόσμος μας θα καταλάβει τι σημαίνει και πόσο πληρώσαμε το λαϊκισμό στη μεταπολίτευση στην Ελλάδα. Και όταν κλείσει, θα είναι η τελευταία κακιά πράξη ενός δυσάρεστου ονείρου».

Πυρά κατά Κωνσταντοπούλου: «Δεν μπορεί να κουνάει το δάχτυλο σε αξιωματικό της ΕΛ.ΑΣ.»

Κόλαφος κατά της Ζωής Κωνσταντοπούλου ήταν ο Βασίλης Κικίλιας, ο οποίος άσκησε σκληρή κριτική στην πρόεδρο της Βουλής για την επίπληξη σε αξιωματικό της Ελληνικής Αστυνομίας κατά την διάρκεια αστυνομικών μέτρων σε πορεία. Ο πρώην υπουργός Δημόσιας Τάξης σημείωσε ότι «εκείνη δεν μπορεί να κουνάει το δάχτυλο», όπως είπε χαρακτηριστικά, σε αξιωματικό της ΕΛ.ΑΣ.

«Νομίζω ότι έχει χαθεί το μέτρο. Θα τοποθετούμουν και πιο ωμά, εάν δε σεβόμουν το θεσμό. Η ΠτΒ μπορεί να μιλήσει με τους αρμόδιους υπουργούς. Δεν έχει καμία δουλειά και καμία θέση στο πεζοδρόμιο να κουνάει το δάχτυλο σε έναν ανώτερο αξιωματικό της ΕΛ.ΑΣ. Θεωρώ ότι ήταν παλαιοκομματικό, μικροπολιτικό και λαϊκίστικο».

Κληθείς να σχολιάσει αν μία πρόταση μομφής βρίσκεται στις σκέψεις της Ν.Δ., αρκέστηκε να απαντήσει ότι η ίδια, από τη στιγμή που έχει ψηφιστεί όχι μόνο από ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝ.ΕΛ., αλλά και από άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης, θα έπρεπε να νιώθει μεγαλύτερη ευθύνη, συμπληρώνοντας ότι ποτέ δεν είναι αργά για ένα πολιτικό να κάνει διόρθωση.

Ο Βασίλης Κικίλιας πραγματοποίησε στο νησί διήμερη επίσκεψη με αφορμή τις εσωτερικές διαδικασίες στην Ν.Δ., ενόψει και της προσυνδιάσκεψης που θα πραγματοποιηθεί στο Ηράκλειο, παρουσία του προέδρου του κόμματος Αντώνη Σαμαρά την ερχόμενη Κυριακή 24 Μαΐου. Στο διάστημα της παραμονής του στο νησί είχε την ευκαιρία να συναντηθεί και με αυτοδιοικητικούς και οικονομικούς φορείς της Κρήτης, εκτός από τα κομματικά στελέχη, με τον ίδιο να σχολιάζει ότι τα χέρια της Αυτοδιοίκησης είναι δεμένα υπό την παρούσα συγκυρία και όπως την έχει διαμορφώσει η τωρινή κυβέρνηση.

Νικολέτα Σφακιανάκη

Σχόλια