default-image

Χαιρέτησε τα Ερτζιανά ο Νίκος Ψιλάκης

Απόψεις
Χαιρέτησε τα Ερτζιανά ο Νίκος Ψιλάκης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ένα μεγάλο κεφάλαιο του τοπικού ραδιοφώνου έκλεισε σήμερα, καθώς ο σπουδαίος δημοσιογράφος και συγγραφέας Νίκος Ψιλάκης "αποχαιρέτησε" το κοινό του κλείνοντας όπως ο ίδιος είπε έναν κύκλο.

Μετά από 26 χρόνια πίσω από τα μικρόφωνα, η "φωνή" του "Ράδιο Κρήτη" ανακοίνωσε την απόφασή του να αποχωρήσει.

Με μια διαφορετική εκπομπή, κάνοντας μνεία σε παλιούς φίλους, συνεργάτες και συνοδοιπόρους και με συμπαραστάτες όπως πάντα τους ακροατές του, που "βγήκαν στον αέρα" για να τον αποχαιρετήσουν σκορπίζοντας συγκίνηση, ο Νίκος Ψιλάκης "κρέμασε" τ' ακουστικά του.

Ο ίδιος είχε προαναγγείλει από χθες την αποχώρησή του μέσα από τη σελίδα του στο facebook μ' ένα κείμενο με τίτλο "Κύκλοι ανοίγουν, κύκλοι κλείνουν".

Εμείς, του ευχόμαστε οι νέοι κύκλοι που ανοίγονται να 'ναι το ίδιο επιτυχημένοι και κυρίως αληθινοί σαν αυτούς που κλείνουν.

Ολόκληρο το κείμενο-προαναγγελία αποχώρησης του κ. Ψιλάκη:

«Κύκλοι ανοίγουν, κύκλοι κλείνουν...

Στις 22 Μαΐου συμπληρώνονται 26 χρόνια από τότε... Ήταν η πρώτη μέρα λειτουργίας του "Ράδιο Κρήτη". Η πρώτη εκπομπή. Η πρώτη φωνή που ακούστηκε στις εφτάμισι το πρωί από τους 101,5. Είχαν προηγηθεί και κάμποσα χρόνια ακόμη, σε ραδιόφωνα, τηλεοράσεις, εφημερίδες, περιοδικά. Μια ζωή λέξεις... λέξεις... λέξεις.

Σήμερα, 26 χρόνια μετά, μέρα γενεθλίων του "Ράδιο Κρήτη", θέλω να πω σε όλους τους φίλους-συνεργάτες ένα μεγάλο ευχαριστώ. Προτιμώ τη λέξη αυτή (συνεργάτες) γιατί έτσι τους ένιωσα όλους από την πρώτη μέρα: ιδιοκτήτες, δημοσιογράφους, τεχνικούς και, φυσικά, ακροατές. Αυτός ήταν, άλλωστε, ο στόχος: να είναι συνεργάτης κι ο άνθρωπος που ακούει. Συν-δημιουργός. Να έχει λόγο. Να παρεμβαίνει.

Σήμερα ξεφυλλίζω τις σελίδες του χρόνου, ξαναδιαβάζω τις μέρες που πέρασαν, κοιτάζω μια-μια τις εικόνες που τυπώθηκαν στο μυαλό μου. Τίποτα δεν θέλω να ξεχάσω!

Έτσι είναι πλασμένος ο κόσμος. Κύκλοι ανοίγουν, κύκλοι κλείνουν, πάντα προκαλούν συγκινήσεις τα χρονικά ορόσημα. Μας δίνουν πολλές αφορμές και πολλές ευκαιρίες. Να θυμούμαστε, ν' αναπολούμε, να ονειρευόμαστε.

Στις 22 Μαΐου, λοιπόν. Στις οκτώ το πρωί. Ένας κύκλος κλείνει. Με χιλιάδες αναμνήσεις. Κι άλλα τόσα ευχαριστώ!

Υ.Γ.: Διάλεξα ένα από τα πιο σημαντικά τεκμήρια του πολιτισμού μας, το αγγείο των θεριστών, για να στείλω σ' όλους εσάς τους πιο θερμούς μου χαιρετισμούς».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News