Ειδήσεις

Νέα απάτη: Προσποιούνται τους ελεγκτές της Κτηνιατρικής

Νέα απόπειρα απάτης από επιτήδειους, που προσποιούνται αυτή τη φορά τους ελεγκτές της Διεύθυνσης Κτηνιατρικής, σημειώθηκε στο Ηράκλειο με παρ' ολίγον θύμα έμπορο ζωοτροφών, ο οποίος ωστόσο ήταν σωστά ενημερωμένος γι' αυτό και πρόλαβε την απάτη, ειδοποιώντας μάλιστα τις Αρχές.

Άγνωστος τηλεφώνησε στην επιχείρησή του ισχυριζόμενος ότι είναι υπάλληλος της Περιφέρειας και ότι σε έλεγχο που θα του γινόταν άμεσα θα έπρεπε να καταβάλει το χρηματικό ποσό των 33 ευρώ.

Όπως διευκρινίζει η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου, για τους ελέγχους που διενεργεί σε τρόφιμα φυτικής και ζωικής προέλευσης καθώς και σε ζωοτροφές δεν καταβάλλεται κανένα χρηματικό ποσό στους ελεγκτές υπαλλήλους.

Στην περίπτωση που χρειάζεται να κατατεθεί κάποιο παράβολο, κατατίθεται ηλεκτρονικά από τον ενδιαφερόμενο, είτε για λογαριασμό της Περιφέρειας, είτε για λογαριασμό του υπουργείου, γι' αυτό και η υπηρεσία εφιστά την προσοχή στους επιχειρηματίες, ώστε να μην πέφτουν θύματα των επιτήδειων.

Έλλη Κοκάλη

Σχόλια