default-image

Μια περιουσία σε όποιον "δείξει" το εκατομμύριο

Κρήτη
Μια περιουσία σε όποιον "δείξει" το εκατομμύριο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στη γωνία επιχειρούν να στριμώξουν για τα καλά το σεκιουριτά, πρωταγωνιστή της υπεξαίρεσης-μαμούθ, τόσο η εταιρεία ασφαλείας όσο και ο διεθνής ασφαλιστικός οργανισμός που καλείται να καλύψει την τεράστια απώλεια που προκάλεσε, τινάζοντας κυριολεκτικά στον αέρα τη λειτουργία της και τις οικογένειες των 200 εργαζομένων.

Ερμηνεύοντας ως πρόκληση στη λογική και τη νομιμότητα την ποινική μεταχείριση του 45χρονου, αποφάσισε να δώσει κίνητρο εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ σε όποιον υποδείξει πού βρίσκεται το 1.159.000 ευρώ που απέσπασε.

Τα χρήματα αυτά θα καταβληθούν επιπλέον από το ποσοστό 5% επί του συνολικού ποσού, που έτσι και αλλιώς δικαιούται νόμιμα όποιος βοηθήσει στην αστυνομική έρευνα.

Το ποσό που είναι διατεθειμένος να δαπανήσει ο οργανισμός είναι εξίσου ιλιγγιώδες και ικανό να φέρει τελικά με την πλάτη στον τοίχο το φαντομά σεκιουριτά, ο οποίος λίγα 24ωρα μετά την κινηματογραφική κλοπή επέστρεψε στο Ηράκλειο με άδεια χέρια ώστε να παραδοθεί, δηλώνοντας θύμα τοκογλύφων.

Τα προηγούμενα 24ωρα κλιμάκια επιθεωρητών του ασφαλιστικού οργανισμού, που καλείται να πληρώσει "το μάρμαρο" της υπεξαίρεσης, βρέθηκαν στο Ηράκλειο και πραγματοποίησαν εξονυχιστικό έλεγχο στις εγκαταστάσεις και τα βιβλία της εταιρείας.

Παράλληλα ζήτησαν πλήρη, λεπτομερή ενημέρωση από τις αστυνομικές Αρχές για τα δεδομένα της υπόθεσης, τα οποία συνεκτίμησαν πριν προχωρήσουν στην κίνηση αυτή που αναμένεται να σηματοδοτήσει εξελίξεις. Λίγες ώρες μετά την επιστροφή τους στην Αθήνα οι επιθεωρητές κοινοποίησαν και επισήμως στην ΕΛ.ΑΣ. την απόφασή τους με βάση την οποία προσφέρεται η αμοιβή εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ σε όποιον συνδράμει καθοριστικά στον εντοπισμό των χρημάτων.

Το ισχυρό χρηματικό κίνητρο θεωρείται ότι θα σηματοδοτήσει πολύ σύντομα εξελίξεις, καθώς θεωρείται απίθανο να έδρασε χωρίς συνεργούς και τη συνδρομή ατόμων σε βοηθητικούς ρόλους, που είναι ικανοί να αδράξουν την ευκαιρία και να "αδειάσουν" το 45χρονο.

«Τα έδωσα σε τοκογλύφους» - «Μυθεύματα», λέει η εταιρεία

Ο 45χρονος έχει δηλώσει πως χρήματα δεν υπάρχουν, καθώς τα παρέδωσε σε τοκογλύφους γιατί κινδύνευε η ζωή η δική του και των παιδιών του, τους οποίους, όμως, αρνείται να κατονομάσει. Ο ίδιος δηλώνει θύμα αδίστακτου κυκλώματος τοκογλύφων και εκβιαστών απ' όπου είχε δανειστεί μεγάλα ποσά, τα οποία έγιναν τεράστια όσο καθυστερούσε την αποπληρωμή τους. Οι πιέσεις και οι απειλές που δεχόταν τους τελευταίους μήνες, σύμφωνα με τον ίδιο, ήταν αφόρητες, καθώς απειλούσαν τη ζωή των παιδιών του προκειμένου να τους επιστρέψει τα χρήματα.

Οι νομικοί σύμβουλοι της εταιρείας ασφαλείας, που παρακολουθούν τις εξελίξεις σε ανακριτικό επίπεδο, κάνουν λόγο για προσχεδιασμένα μυθεύματα. «Αν έχει τσίπα επάνω του, να βγει και να πει ποιος του έκανε τοκογλυφία, ποιοι είναι αυτοί και η εταιρεία θα βρει τρόπο να τα πάρει από τους τοκογλύφους, αν ήταν έτσι τα πράγματα», ανέφερε ο Διονύσης Βέρας σε δηλώσεις του, μόλις έγιναν γνωστοί οι ισχυρισμοί του σεκιουριτά.

Έλλη Κοκάλη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News