Ειδήσεις

Μήνυμα Στ. Αρναουτάκη για τη Μάχη της Κρήτης

«Είναι διαχρονικά τα μηνύματα της ιστορικής επετείου για τα ιδανικά της ελευθερίας, της αλληλεγγύης, της συμπόρευσης όλων μας, ώστε η χώρα μας να ξεπεράσει την κρίση και να ατενίσει με αισιοδοξία το μέλλον», αναφέρει στο μήνυμά του για την επέτειο της Μάχης της Κρήτης ο περιφερειάρχης Σταύρος Αρναουτάκης.

«Η Μάχη της Κρήτης», συνεχίζει ο κ. Αρναουτάκης, «με την πρωτόγνωρη παλλαϊκή αντίσταση, συγκαταλέγεται από τους ιστορικούς στα σημαντικότερα γεγονότα του Β' Παγκοσμίου Πολέμου.

Οι μνήμες ζωντανεύουν και τα συναισθήματα όλων μας είναι διάχυτα τιμώντας την 74η επέτειο της Μάχης της Κρήτης, με εκδηλώσεις στο νησί, στην υπόλοιπη Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό.

Ο αγώνας, το πείσμα των Κρητικών για την ελευθερία και τη δημοκρατία καθόρισαν τις τύχες του πολέμου, αφού, παρά τις αντίθετες προβλέψεις των εισβολέων, η μάχη είχε μεγάλη διάρκεια και τα επίλεκτα γερμανικά στρατεύματα υπέστησαν σκληρή δοκιμασία και σημαντικές απώλειες από τις συμμαχικές δυνάμεις που αντιστάθηκαν και με κάθε τρόπο ανέτρεψαν τα επιχειρησιακά σχέδια του Χίτλερ.

Αποτίνουμε με ευλάβεια φόρο τιμής στους ήρωες που έπεσαν στα πεδία των μαχών για την πατρίδα.

Ευχαριστούμε θερμά για την προσφορά τους στην πατρίδα τούς ζώντες μαχητές-βετεράνους της Μάχης της Κρήτης».

Σχόλια