default-image

Οι απαντήσεις των σημερινών θεμάτων στις πανελλαδικές

Ελλάδα
Οι απαντήσεις των σημερινών θεμάτων στις πανελλαδικές

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πανελληνίων συνέχεια σήμερα με τους υποψηφίους να εξετάζονται σε μαθήματα Κατεύθυνσης.

Συγκεκριμένα, σήμερα οι 105.000 υποψήφιοι εξετάζονται στη Νεοελληνική Λογοτεχνία (Θεωρητική Κατεύθυνση), τη Βιολογία (Θετική Κατεύθυνση), τη Χημεία-Βιοχημεία (Τεχνολογική Κατεύθυνση-κύκλος Τεχνολογίας και Παραγωγής) και τις Αρχές Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων (Τεχνολογική Κατεύθυνση-κύκλος Πληροφορικής και Υπηρεσιών).

Υπενθυμίζεται ότι οι εξετάσεις ολοκληρώνονται στις 2 Ιουνίου με το μάθημα επιλογής των Αρχών Οικονομικής Θεωρίας.

Για τα ειδικά μαθήματα οι εξετάσεις θα ξεκινήσουν στις 17 Ιουνίου και θα ολοκληρωθούν στις 24, ενώ η Υγειονομική Εξέταση και Πρακτική Δοκιμασία των υποψηφίων για εισαγωγή στα Τμήματα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού (ΤΕΦΑΑ) θα διεξαχθεί από 15 Ιουνίου ως και 26 Ιουνίου. Οι επαναληπτικές πανελλαδικές εξετάσεις των ΓΕΛ θα αρχίσουν την Τρίτη 9 Ιουνίου.

Δείτε τις απαντήσεις στα θέματα:

Αρχές Οργάνωσης & Διοίκησης Επιχειρήσεων Ημερήσιων και Εσπερινών

Νεοελληνική Λογοτεχνία Θεωρητικής Κατεύθυνσης

Βιολογία Θετικής Κατεύθυνσης

Χημεία-Βιοχημεία

Πώς σχολιάζει τα θέματα το Φροντιστήριο "Θεμέλιο"

* Αρχές Οργάνωσης & Διοίκησης

Τα θέματα στο μάθημα Αρχές Οργάνωσης και Διοίκησης των Επιχειρήσεων κυμάνθηκαν σε φυσιολογικά επίπεδα δυσκολίας. Οι καλά διαβασμένοι μαθητές δεν αντιμετώπισαν ιδιαίτερες δυσκολίες.

* Νεοελληνική Λογοτεχνία

"Κρητικός" και πάλι. Ένα ποίημα επίκαιρο αν σκεφτεί κανείς τα αθρόα ρεύματα μεταναστών και προσφύγων που καταφθάνουν στη χώρα μας τελευταία. Τα θέματα δεν φέρουν ιδιαίτερες δυσκολίες, εντούτοις απαιτούσαν άριστη κατανόηση του κειμένου, μελέτη και κριτική σκέψη από την πλευρά των υποψηφίων. Επιπλέον, ως γλωσσικό μάθημα η λογοτεχνία απαιτεί άριστο χειρισμό της γλώσσας και επαρκή τεκμηρίωση.

* Βιολογία Κατεύθυνσης

Τα θέματα στη Βιολογία Κατεύθυνσης ήταν αυξημένης δυσκολίας. Χαρακτηρίζονται ίσως τα πιο απαιτητικά των τελευταίων χρόνων. Τόσο το 3ο αλλά ιδιαίτερα το 4ο θέμα απαιτούσαν πολύ βαθιά κατανόηση του μαθητή για την επίλυσή τους.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News