Ειδήσεις

Επίσκεψη Ηγουμενίδη στο Δήμο Αγίου Νικολάου

Άριστη χαρακτήρισε τη συνεργασία που είχε με το δήμαρχο Αγίου Νικολάου κ. Αντώνη Ζερβό, ο διοικητής της 7ης ΥΠΕ Κρήτης κ. Ν. Ηγουμενίδης, σε δηλώσεις που έκανε λίγο μετά την ολοκλήρωση της  επίσκεψής του στο Δήμο το πρωί της Πέμπτης 21 Μαΐου.

Ο κ. Ηγουμενίδης δήλωσε αισιόδοξος για την επίλυση σειράς ζητημάτων στο νοσοκομείο Αγίου Νικολάου, δεδομένης της συμπαράστασης και της συνεργασίας με την Τ.Α.

«Κινούμαστε ανέφερε χαρακτηριστικά, στην ίδια κατεύθυνση με το δήμαρχο Αγίου Νικολάου,και ευελπιστώ να δώσουμε λύσεις σε προβλήματα που διαπιστώνονται στο νοσοκομείο της πόλης, στον χώρο της πρωτοβάθμιας υγείας και επιπλέον να αντιμετωπίσουμε αποτελεσματικά το θέμα των Περιφερειακών Ιατρείων σε Ελούντα, Κριτσά και Σίσι.

Ο δήμαρχος κ. Αντώνης Ζερβός, ανέφερε ότι η συνάντηση με τον διοικητή έγινε σε καλό κλίμα, ενώ διαφάνηκε ότι οι βασικές προτάσεις που έχουν κατατεθεί από πλευράς υγεινομικής Περιφέρειας, είναι στην ίδια κατεύθυνση με αυτές του Δήμου.

«Ουσιαστικά», πρόσθεσε, «ζήτησα να ενημερωθώ, εάν υπάρχει ένα σαφές σχέδιο για την υγεία στο Νομό. Κατατέθηκε η άποψη ότι το νοσοκομείο Αγίου Νικολάου, με επαρκή στελέχωση και την παράλληλα λειτουργία τριών-τεσσάρων κλινικών στα δύο άλλα νοσοκομεία, μπορεί να στηρίξει αξιοπρεπώς το νομό Λασιθίου, περιορίζοντας παράλληλα τις διακομιδές ασθενών στο Ηράκλειο».

Ο διοικητής θέλησε επίσης να ενημερωθεί είπε για την  διαδικασία ανταλλαγών οικοπέδων, εξεύρεσης χώρων που θα επιτρέψουν τη λειτουργία των περιφερειακών Ιατρείων (Κριτσά, Ελούντα, Σίσσι) καθώς και για το εάν ο Δήμος είναι διατεθειμένος να παραχωρήσει το οικόπεδο "Μπρούσκαρη".

Τέλος όπως έκανε γνωστό, υπήρξαν συγκεκριμένες ανακοινώσεις για τις προσλήψεις νοσηλευτικού προσωπικού αλλά και επικουρικών γιατρών για το Ν. Λασιθίου.

Τον ΔΥΠΕάρχη Κρήτης συνόδευσαν ο διοικητής των διασυνδεομένων νοσοκομείων Λασιθίου κ. Εμμ. Μακρονικολάκης και η διοικήτρια του Διαλυνάκειου νοσοκομείου Νεάπολης κ. Λία Μοσχοβιτάκη.

Σχόλια