Ειδήσεις

Κάλεσμα της ΕΚΤ σε Γιούνκερ, Τσίπρα, Ντάισεμπλουμ, Ντράγκι

Πρόσκληση στον Έλληνα πρωθυπουργό απέστειλε η οικονομική επιτροπή της Ευρωβουλής, όπου θα τεθεί επί τάπητος το ελληνικό ζήτημα.

Η σχετική επιστολή εστάλη από τον πρόεδρο της οικονομικής Επιτροπής κ. Γκουαλτιέρι προς τον πρόεδρο της Ευρωβουλής Μάρτιν Σουλτς, στις 13 Μαΐου ώστε να προωθηθεί και στους προέδρους των κομμάτων του Ευρωκοινοβουλίου.

Οι συντονιστές της Οικονομικής Επιτροπής προτείνουν ως πρώτο βήμα, την πρόσκληση των ενδιαφερόμενων μερών στην ελληνική κρίση, συμπεριλαμβανομένου και του Αλέξη Τσίπρα, σε μια συζήτηση.

Η Διάσκεψη των Προέδρων της Ευρωβουλής απάντησε θετικά και χθες, Τετάρτη, έστειλε επιστολή στους προέδρους της Κομισιόν, Ζαν - Κλοντ Γιουνκέρ, της ΕΚΤ, Μάριο Ντράγκι και του Εurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, αλλά και στον Έλληνα πρωθυπουργό, τους οποίους προσκαλεί σε συζήτηση «κεκλεισμένων των θυρών» για την Ελλάδα στις 28 Μαΐου.

Η παρουσία των Ευρωπαίων αξιωματούχων δεν είναι υποχρεωτική, και επαφίεται σε κάθε έναν εξ αυτών το αν θα συμμετάσχει. Όπως είχε αναφέρει ευρωπαϊκή εκπρόσωπός του στην συνέντευξη τύπου, ο κ. Γιούνκερ υπάρχει περίπτωση να μην βρίσκεται εκεί αφού θα βρίσκεται στην Ιαπωνία.

Πάντως, σύμφωνα με το thepressject.gr, δεν είναι απίθανο η συνάντηση να μετατεθεί για άλλη ημερομηνία, σε περίπτωση που και άλλοι αξιωματούχοι δηλώσουν κολλήματα.

Σχόλια