Ειδήσεις

Εκδήλωση μνήμης για τη Γενοκτονία των Ποντίων στο Ηράκλειο

Εκδηλώσεις με αφορμή τον εορτασμό της ημέρας μνήμης της γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου θα πραγματοποιηθούν στο Ηράκλειο την Κυριακή 24 με τη διοργάνωση της Περιφέρειας Κρήτης-Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου.

Το πρόγραμμα του εορτασμού περιλαμβάνει γενικό σημαιοστολισμό από 8ης πρωινής ώρας μέχρι τη δύση του ηλίου της 24ης Μαΐου 2015 και φωταγώγηση όλων των δημόσιων, δημοτικών καταστημάτων, Ν.Π.Δ.Δ. και των τραπεζών κατά τις βραδινές ώρες της ίδιας ημέρας μέχρι τις πρωινές ώρες της επομένης της εορτής.

Ειδικότερα σύμφωνα με το πρόγραμμα:

* Στις 8 το πρωί θα γίνει η επίσημη έπαρση της Σημαίας στο μνημείο Μικρασιατικού Ελληνισμού (παρκάκι στη συμβολή λεωφόρου Κνωσού και Ιωνίας).   

* Στις 11 το πρωί θα πραγματοποιηθεί επίσημη Δοξολογία στο Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Μηνά κατά την οποία θα χοροστατήσει ο Σεβασμιότατος Αρχιεπίσκοπος Κρήτης κ.κ. Ειρηναίος. Τον πανηγυρικό της ημέρας θα εκφωνήσει το μέλος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ποντιακών Συλλόγων και υπεύθυνος Νοτίου Ελλάδος και Νήσων, κ. Κοσμίδης Ελευθέριος.

* Στις 11:45 π.μ. θα λάβει χώρα τελετή στο μνημείο Μικρασιατικού Ελληνισμού (παρκάκι στη συμβολή λεωφόρου Κνωσού και Ιωνίας), η οποία περιλαμβάνει:

- Επιμνημόσυνη δέηση.

- Κατάθεση στεφάνων από τους: εκπρόσωπο της κυβέρνησης, εκπροσώπους της Βουλής των Ελλήνων, βουλευτές της Π.Ε. Ηρακλείου, περιφερειάρχη Κρήτης, γενικό γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης, δήμαρχο Ηρακλείου, ανώτερο διοικητή Φρουράς Ηρακλείου ως εκπρόσωπο των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, πολιτικά κόμματα που εκπροσωπούνται στο Εθνικό και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, τον πρύτανη του Πανεπιστημίου Κρήτης, τον πρόεδρο του ΤΕΙ Κρήτης, τον πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Ηρακλείου, την Ένωση Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού, την Ένωση Αποστράτων Αξιωματικών Πολεμικής Αεροπορίας, το Σύνδεσμο Εφέδρων Αξιωματικών, το Σύλλογο Αποστράτων Λ.Σ Κρήτης και Δωδεκανήσου, το Σύνδεσμο Αποστράτων Σωμάτων Ασφαλείας, αναπηρικές οργανώσεις, εφεδροπολεμικές οργανώσεις και αντιστασιακές οργανώσεις που εδρεύουν στο νομό.

- Τήρηση ενός λεπτού σιγής στη μνήμη των νεκρών.

- Ανάκρουση Εθνικού Ύμνου.  

* Στις 19:30 θα γίνει η επίσημη υποστολή της σημαίας στο μνημείο Μικρασιατικού Ελληνισμού (παρκάκι στη συμβολή λεωφόρου Κνωσού και Ιωνίας).   

Στις παραπάνω εκδηλώσεις καλούνται να παρευρεθούν ο Σεβασμιότατος Αρχιεπίσκοπος Κρήτης κ.κ. Ειρηναίος, ο περιφερειάρχης Κρήτης, ο γενικός γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης, οι βουλευτές της Π.Ε. Ηρακλείου, ο πρόεδρος και ο εισαγγελέας Εφετών Ανατολικής Κρήτης, ο δήμαρχος Ηρακλείου, οι δήμαρχοι του νομού, ο ανώτερος Διοικητής Φρουράς Ηρακλείου, ο αστυνομικός διευθυντής Ηρακλείου, ο πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου, οι θεματικοί αντιπεριφερειάρχες, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, οι αντιδήμαρχοι, τα πολιτικά κόμματα, οι πρώην υπουργοί  πολιτικών και υπηρεσιακών κυβερνήσεων κοινοβουλευτικών περιόδων, οι πρώην ευρωβουλευτές και βουλευτές, οι πρώην νομάρχες και δήμαρχοι Ηρακλείου, ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Κρήτης, ο πρόεδρος του ΤΕΙ Κρήτης, ο πρόεδρος του Διοικητικού Πρωτοδικείου, ο διοικητής Δ.Υ.Πε. Κρήτης, ο περιφερειακός διευθυντής Εκπαίδευσης Κρήτης, περιφερειακοί και δημοτικοί σύμβουλοι, πρωτοδίκες, πρωτοδίκες Διοικητικού Πρωτοδικείου, ο γενικός διευθυντής της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης, οι γενικοί διευθυντές της Περιφέρειας Κρήτης, ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου, σχολικοί σύμβουλοι, προϊστάμενοι Δημόσιων Υπηρεσιών, προϊστάμενοι Ν.Π.Δ.Δ., Οργανισμών και Τραπεζών, αξιωματικοί των Ενόπλων Δυνάμεων, των Σωμάτων Ασφαλείας και του Λιμενικού Σώματος σε ενεργή υπηρεσία ή αποστρατεία με στολή κατά την ιεραρχική τάξη, ο περιφερειάρχης Ε.Ε.Σ., εκπρόσωποι Ενώσεων Αποστράτων Αξιωματικών του Στρατού, της Αεροπορίας, των Σωμάτων Ασφαλείας και του Λιμενικού Σώματος, αναπηρικών και Αντιστασιακών Οργανώσεων, Εφεδροπολεμικών Οργανώσεων, πρόξενοι, περιφερειακοί έφοροι Προσκόπων και Ελληνικού Οδηγισμού, πρόεδροι Επιμελητηρίων, πρόεδροι Επαγγελματικών Οργανώσεων, πρόεδροι Ομοσπονδιών και Εργατικών Οργανώσεων, πρόεδροι Ενώσεων Γεωργικών Συνεταιρισμών, πρόεδροι άλλων Σωματείων και Συλλόγων, τα ΜΜΕ και ο λαός της πόλης.

Σχόλια