default-image

Χειροπέδες σε 6 άτομα για πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα

Κρήτη
Χειροπέδες σε 6 άτομα για πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πέντε άνδρες και μία γυναίκα συνελήφθησαν στα δύο μεγαλύτερα αεροδρόμια του νησιού, καθώς επιχείρησαν να ταξιδέψουν με πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα, για Ολλανδία, Γαλλία, Γερμανία και Αυστρία.

Οι νέες αυτές συλλήψεις έγιναν την Τετάρτη καθ' όλη τη διάρκεια της ημέρας στον κρατικό αερολιμένα Ηρακλείου "Ν. Καζαντζάκης" και στον κρατικό αερολιμένα Χανίων "Ι. Δασκαλογιάννης" από αστυνομικούς των Αστυνομικών Τμημάτων των δύο αεροδρομίων.

Πρόκειται για τέσσερις Σύριους (60χρονος, 37χρονος, 27χρονη και 40χρονος) που συνελήφθησαν στο Ηράκλειο, και άλλα δύο άτομα που συνελήφθησαν στα Χανιά: έναν 20χρονο υπήκοο Ιράκ και έναν ακόμη υπήκοο Συρίας, 34 χρόνων. Όλοι τους είναι αντιμέτωποι με την κατηγορία της πλαστογραφίας πιστοποιητικών.

Ειδικότερα, χθες (20.05.2015) το πρωί, σε γενόμενο αστυνομικό έλεγχο, συνελήφθη ο 60χρονος Σύριος, διότι επέδειξε στους αστυνομικούς πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα Αρχών Βουλγαρίας, προκειμένου να αναχωρήσει από τη χώρα με προορισμό την Ολλανδία.

Επιπλέον, το μεσημέρι της ίδιας ημέρας, κατόπιν συντονισμένων ενεργειών και δράσεων, αλλά και εφαρμογής ειδικού σχεδίου για την καταπολέμηση της παράνομης εξόδου μεταναστών από τη χώρα, εντοπίστηκαν στο χώρο του αεροδρομίου και συνελήφθησαν ο 37χρονος και η 27χρονη, επίσης από τη Συρία, διότι επέδειξαν πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα Αρχών Γαλλίας, με σκοπό να αναχωρήσουν από τη χώρα με προορισμό τη Γαλλία.

Επιπρόσθετα, χθες το βράδυ, συνελήφθη ο 40χρονος Σύριος, διότι επέδειξε στους αστυνομικούς πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα Αρχών Ρουμανίας, προκειμένου να αναχωρήσει από τη χώρα με προορισμό το Βερολίνο Γερμανίας.

Τέλος, στο αεροδρόμιο "Ι. Δασκαλογιάννης" των Χανίων χθες το απόγευμα συνελήφθησαν ο 20χρονος και ο 34χρονος διότι επέδειξαν στους αστυνομικούς πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα Αρχών Γερμανίας και Αρχών Φιλανδίας αντίστοιχα, προκειμένου να αναχωρήσουν από τη χώρα με προορισμό τη Βιέννη Αυστρίας.

Τα πλαστά έγγραφα κατασχέθηκαν και οι συλληφθέντες με τη σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηρακλείου και Χανίων, αντίστοιχα.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News