Ειδήσεις

"Ημέρες ανοικτών θυρών" στο Αστεροσκοπείο του Σκίνακα

Ανακοινώθηκαν οι "Ημέρες των ανοικτών θυρών", δηλαδή ποιες μέρες δέχεται επισκέπτες το Αστεροσκοπείο του Σκίνακα, πάνω στον Ψηλορείτη.

Συγκεκριμένα, οι ημέρες κατά τις οποίες το Αστεροσκοπείο θα είναι ανοιχτό για το κοινό (μπορείτε να τις αναζητήσετε και στην ιστοσελίδα του Αστεροσκοπείου http://skinakas.physics.uoc.gr) είναι:

* Η Κυριακή 24 Μαΐου

* Η Κυριακή 21 Ιουνίου

* Η Κυριακή 26 Ιουλίου

* Το Σάββατο 8 Αυγούστου και

* Κυριακή 6 Σεπτεμβρίου.

Κατά τη διάρκεια των "Ημερών ανοιχτών θυρών", το Αστεροσκοπείο είναι επισκέψιμο από τις 17:00 έως τις 23:00.

Η δυνατότητα επίσκεψης του Αστεροσκοπείου Σκίνακα αποτελεί μια ιδιαίτερη συνεισφορά του στο ενδιαφερόμενο για την Αστρονομία κοινό, καθότι τις υπόλοιπες ημέρες δεν είναι δυνατή η επίσκεψη στο Αστεροσκοπείο, ώστε να είναι σε θέση οι εκεί εργαζόμενοι Έλληνες και ξένοι επιστήμονες και ερευνητές να επιδίδονται απερίσπαστοι στις επιστημονικές τους παρατηρήσεις.

Επισημαίνεται ότι, λόγω των χαμηλών θερμοκρασιών που επικρατούν στο υψόμετρο του Σκίνακα και είναι ιδιαίτερα αισθητές την νύχτα, οι επισκέπτες πρέπει να φέρουν ανάλογη ενδυμασία.

Λόγω της στενότητας του δρόμου προς το Αστεροσκοπείο, που εμπεριέχει σοβαρό κίνδυνο ατυχήματος, και του περιορισμένου χώρου στο Αστεροσκοπείο, πρέπει να αποφεύγεται η επίσκεψη με λεωφορεία.

Τέλος, λόγω των ιδιαίτερων καιρικών συνθηκών που επικρατούν στο Σκίνακα και οι οποίες μπορεί να μεταβληθούν (προς το χειρότερο) σε σύντομο χρονικό διάστημα, είναι πιθανόν να ακυρωθεί η δυνατότητα επίσκεψης στο Αστεροσκοπείο για λόγους ασφαλείας. Γι' αυτό το λόγο όσοι επιθυμούν να επισκεφθούν το Αστεροσκοπείο θα ήταν καλό να συμβουλεύονται τον ιστότοπο http://skinakas.physics.uoc.gr για πιθανές ακυρώσεις της τελευταίας στιγμής.

Σχόλια