default-image

Οι τοκογλύφοι και ο καταχραστής του 1 εκατ. ευρώ

Κρήτη
Οι τοκογλύφοι και ο καταχραστής του 1 εκατ. ευρώ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Με ένα ακόμη πιο πυκνό πέπλο μυστηρίου, το οποίο θα κληθούν να αποτινάξουν οι εισαγγελικές και ανακριτικές Αρχές στην πορεία της δικής τους έρευνας, καλύπτει τα επόμενα βήματά του ο 45χρονος σεκιουριτάς που φέρεται να υπεξαίρεσε πάνω από ένα εκατομμύριο ευρώ.

Καθώς μετά τον αιφνιδιασμό που πέτυχε με την επανεμφάνισή του και τους ισχυρισμούς που προέβαλε, "αποσύρθηκε" μέχρι να κληθεί για να απολογηθεί στο πλαίσιο προκαταρκτικής εξέτασης που έχει διαταχθεί.

Η υπόθεση εξελίσσεται σε θρίλερ για γερά νεύρα, καθώς ο 45χρονος δηλώνει ότι παρέδωσε τα χρήματα σε τοκογλύφους γιατί κινδύνευε η ζωή η δική του και των παιδιών του. Τοκογλύφους που αρνείται όμως να κατονομάσει, όσο και να εξηγήσει πού μεταφέρθηκαν και σε ποια χέρια κατέληξαν τα χρήματα. Για προσχεδιασμένα μυθεύματα κάνουν λόγο όμως οι νομικοί σύμβουλοι της εταιρείας ασφαλείας Διονύσης Βέρας και Νικολέτα Κωνσταντάκη, μεταφέροντας την οργή και την αγανάκτηση τόσο της διοίκησης της εταιρείας όσο και των εργαζομένων που μένουν στο δρόμο από τις συνέπειες της υπεξαίρεσης-μαμούθ, καθώς, όπως ανέφεραν, ο 45χρονος τίναξε τα πάντα στο αέρα.

«Αν έχει τσίπα επάνω του να βγει και να πει ποιος του έκανε τοκογλυφία, ποιοι είναι αυτοί και η εταιρεία θα βρει τρόπο να τα πάρει από τους τοκογλύφους, αν ήταν έτσι τα πράγματα», ανέφερε ο κ. Βέρας σε δηλώσεις του.

Τα όσα φέρεται να υποστήριξε ο σεκιουριτάς, απαντώντας στα ερωτήματα της εισαγγελέως ενώπιον της οποίας εμφανίστηκε το μεσημέρι της Τρίτης, όσο και των αστυνομικών, κάθε άλλο παρά έριξαν φως στις ακριβείς διαστάσεις της υπεξαίρεσης και κυρίως στο ερώτημα «πού είναι το 1.159.000 χιλιάδες ευρώ» που λείπει από τα ταμεία της εταιρείας, αν και ποιοι τον συνέδραμαν άμεσα ή έμμεσα στα αδικήματα που έχουν τελεστεί.

Ο σεκιουριτάς δεν εμφανίστηκε χθες, ωστόσο ο συνήγορός του Ευάγγελος Καντιάνης, γνωστός ποινικολόγος από την Αθήνα, βρέθηκε μαζί με συνεργάτη του στο δικαστικό μέγαρο. Παρά τη βροχή των ερωτημάτων, περιορίστηκε στην υπόμνηση ότι ο πελάτης του δε διέφυγε και βρίσκεται στη διάθεση των Αρχών, ενώ όσο αφορά στην τοκογλυφία ανέφερε σιβυλλικά: «Ο πελάτης μου και η οικογένειά του βρίσκονται σε πραγματικό και μεγάλο κίνδυνο».

Ο 45χρονος δηλώνει θύμα αδίστακτου κυκλώματος τοκογλύφων και εκβιαστών απ' όπου είχε δανειστεί μεγάλα ποσά, τα οποία έγιναν τεράστια όσο καθυστερούσε την αποπληρωμή τους. Οι πιέσεις και οι απειλές που δεχόταν τους τελευταίους μήνες, σύμφωνα με τον ίδιο, ήταν αφόρητες, καθώς απειλούσαν τη ζωή των παιδιών του προκειμένου να τους επιστρέψει τα χρήματα.

Επικοινωνιακή... δικαιολογία

«Για τους καταχραστές του Δημοσίου, για ποσά που δε φτάνουν ούτε το ένα δέκατο της λείας του 45χρονου, ο νομοθέτης προβλέπει ισόβια. Γι' αυτόν τον κύριο που καταστρέφει 200 οικογένειες προβλέπει 5 με δέκα χρόνια κάθειρξη, κάτι που ήξερε και κάθισε να υπολογίσει, σκεπτόμενος ότι θα μείνει δυο-τρία χρόνια στη φυλακή, όμως με 1,2 εκατομμύριο στην τσέπη την έβγαλε. Ο άνθρωπος το έστησε καλά. Και το νομικό πλαίσιο ήξερε καλά και καλά έκανε και το έμαθε, και βρήκε την εύκολη επικοινωνιακή δικαιολογία "είμαι θύμα, μου τα φάγανε οι τοκογλύφοι"», όπως σχολίασε με καυστικό τρόπο ο κ. Βέρας αναφερόμενος στο νομικό πλαίσιο που διέπει περιπτώσεις όπως αυτήν της υπεξαίρεσης μαμούθ σε βάρος της κρητικής εταιρείας.

«Αυτή η επιχείρηση δε θα έχει ζωή αύριο και 200 άτομα δε θα έχουν τη δουλειά τους. Κάποια παιδιά και κάποιες οικογένειες δε θα έχουν να τραφούν», συμπλήρωσε ο ίδιος.

http://vod.cretetv.gr/html5/html5lib/v1.6.12.27i/mwEmbedFrame.php/cache_st/11111/wid/_105/uiconf_id/11170240/entry_id/0_8g2npu1o/

Έλλη Κοκάλη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News