Ειδήσεις

Αγωνία για το χρόνο λήξης των προγραμμάτων

Χρόνο λήξης μέσα στον Ιούνιο έχουν μια σειρά προγράμματα κοινωνικής πολιτικής όλων των δήμων της χώρας που είχαν χρηματοδότη τους το ΕΣΠΑ. Η παράταση των προγραμμάτων λήγει τον επόμενο μήνα και μέχρι στιγμής κανείς δε γνωρίζει ποια θα είναι η πορεία τους, αν και κάτω από ποιες συνθήκες θα χρηματοδοτηθούν ή αν από τη μια μέρα στην άλλη τα προγράμματα με τους χιλιάδες ωφελούμενους πάψουν να ισχύουν.

Το θέμα έχει πυροδοτήσει ανησυχία και στο Δήμο Ηρακλείου, με την αρμόδια αντιδήμαρχο να εκφράζει τη βεβαιότητα ότι η δημοτική Αρχή θα προσπαθήσει να στηρίξει όσο μπορεί τις κοινωνικές της δομές, πλην όμως και η ίδια στη συνάντηση που είχε με στελέχη της ΝΟΔΕ Ηρακλείου, δεν είχε ενημέρωση για να απαντήσει ποια είναι η πρόθεση της πολιτείας, τι θα γίνει με το νέο ΕΣΠΑ και τα προγράμματα, ή αν υπάρχει εναλλακτική λύση.

Όπως τόνισαν μέλη της ΝΟΔΕ Ηρακλείου, τα προγράμματα αυτά που βοηθούν χιλιάδες αδύναμους συνανθρώπους, μας επιβάλλεται να συνεχιστούν, διευκρινίζοντας ότι ήδη έπρεπε από τα αρμόδια υπουργεία να έχει δοθεί κατεύθυνση, αλλά και λύσεις όχι μόνο για τους ωφελούμενους αλλά και για τους εργαζόμενους που δεν αποκλείεται να βρεθούν άνεργοι από τη μια μέρα στην άλλη.

Ράνια Μωραΐτη

Σχόλια