default-image

Εργατοϋπαλληλικό Ρεθύμνου σε δήμαρχο για βρεφονηπιακούς

Κρήτη
Εργατοϋπαλληλικό Ρεθύμνου σε δήμαρχο για βρεφονηπιακούς

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Επιστολή απέστειλε το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Ρεθύμνου στον δήμαρχο Ρεθύμνης κ. Γ. Μαρινάκη, με αφορμή τις καταγγελίες εργαζομένων μελών του Κέντρου ότι έχουν κατασχεθεί ακόμα και λογαριασμοί μισθοδοσίας, προκειμένου να εισπραχθούν ελάχιστα χρηματικά ποσά που οφείλονται από γονείς παιδιών, οι οποίοι όμως, δεν τις έχουν καταβάλλει λόγω οικονομικής αδυναμίας.

Ολόκληρη η επιστολή:

«Κύριε δήμαρχε, κύριοι δημοτικοί σύμβουλοι,

Όπως είναι γνωστό οι βρεφονηπιακοί σταθμοί ανήκουν στο Δήμο Ρεθύμνου και ανακουφίζουν με τη λειτουργία τους κάθε χρόνο δεκάδες οικογένειες εργαζομένων.

Μετά όμως από καταγγελίες εργαζομένων μελών του Κέντρου μας, πληροφορηθήκαμε ότι έχουν κατασχεθεί ακόμα και λογαριασμοί μισθοδοσίας, προκειμένου να εισπραχθούν ελάχιστα χρηματικά ποσά που οφείλονται από γονείς παιδιών, οι οποίοι όμως δεν τις έχουν καταβάλλει λόγω οικονομικής αδυναμίας τους.

Γνωρίζοντας όλοι τη σημερινή οικονομική κρίση, την ανεργία, τη μείωση των μισθών και ημερομισθίων, τη μείωση της αγοραστικής κίνησης στα μαγαζιά, ζητάμε να πάρετε απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου με την οποία να απαλλάσονται από κάθε οικονομική συμμετοχή στους βρεφονηπιακούς σταθμούς, όλες οι οικογένειες που έχουν εισόδημα μέχρι 18.000 ευρώ.

Είμαστε βέβαιοι, ότι το Δημοτικό Συμβούλιο και εσείς προσωπικά θα αντιμετωπίσετε το ζήτημα με την κοινωνική ευαισθησία που απαιτείται σήμερα».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News