Ειδήσεις

Λ. Αυγενάκης για Μάχη Κρήτης: "Η ιστορία δεν παραποιείται"

«Κρατούμε ζωντανή τη μνήμη των ηρώων», αναφέρει σε σχόλιό του στο Facebook για τα 74 χρόνια από τη Μάχη της Κρήτης ο βουλευτής Ηρακλείου της Νέας Δημοκρατίας Λευτέρης Αυγενάκης.

«H αυταπάρνηση και η παλικαριά της Κρήτης κοίταξαν στα ίσια τον πιο ισχυρό στρατό της Ευρώπης», τονίζει χαρακτηριστικά.

Ολόκληρο το σχόλιο του κ. Αυγενάκη:

«20 Μαΐου 1941. Σαν σήμερα πριν από 74 χρόνια, αρχίζει η Μάχη της Κρήτης, με την κατά κύματα ρίψη Γερμανών αλεξιπτωτιστών, για την κατάληψή της.

Η Μάχη της Κρήτης δεν αποτελεί απλά μια μάχη του Β' Παγκοσμίου Πολέμου. Αποτελεί ένα γεγονός που καθηλώνει τις σκέψεις μας με σεβασμό ενώπιόν του. Ένα μοναδικό ιστορικό ορόσημο, στην παγκόσμια στρατιωτική ιστορία, όπου η περηφάνια, η αυταπάρνηση και η παλικαριά της Κρήτης κοίταξαν στα ίσια τον πιο ισχυρό στρατό της Ευρώπης.

Στην "ξαρμάτωτη" Κρήτη, η ελληνική ψυχή άλλαξε τον ρου του πολέμου.

Σήμερα, 74 χρόνια μετά, με σεβασμό και ταπεινότητα στρέφουμε τη σκέψη μας στους ήρωες της Μάχης της Κρήτης που στάθηκαν με υψηλό το φρόνημα της Ελευθερίας απέναντι στη θηριωδία και τις αγριότητες των κατακτητών.

Κρατούμε ζωντανή τη μνήμη των ηρώων και στέλνουμε ένα μήνυμα απέναντι σε όσους επιτρέπουν την αναθεώρηση της ιστορίας μας: "Η ιστορία δεν ξαναγράφεται, δεν παραχαράσσεται και δεν παραποιείται"».

Σχόλια