default-image

Περιοδεία του Μανώλη Συντυχάκη στο ΚΕΘΕΑ

Κρήτη
Περιοδεία του Μανώλη Συντυχάκη στο ΚΕΘΕΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κλιμάκιο της Κ.Ο. Ηρακλείου ΚΚΕ με επικεφαλής του βουλευτή Ηρακλείου Μανώλη Συντυχάκη επισκέφτηκε τη μονάδα του ΚΕΘΕΑ και μίλησε με τους εργαζόμενους και τους υπεύθυνους του προγράμματος.

Σύμφωνα με τα μέλη του κλιμακίου, από τη συζήτηση με τους εργαζόμενους αναδείχθηκε ο κίνδυνος συρρίκνωσης των δομών λόγω υποχρηματοδότησης και έλλειψης αναγκαίου προσωπικού, την ίδια στιγμή που η κοινωνία έχει ανάγκη από πολύ περισσότερες δομές στεγνών προγραμμάτων, συμβουλευτικών και ψυχοδιαγνωστικών κέντρων.

Το ΚΕΘΕΑ έρχεται να καλύψει το σημαντικό κενό που υπάρχει σε ό,τι αφορά τη συστηματική θεραπευτική υποστήριξη εφήβων και ενηλίκων. Όπως τονίστηκε χαρακτηριστικά, «η μέχρι τώρα χρηματοδότηση για το 2015 δεν αρκεί ούτε για τη μισθοδοσία. Οι προσλήψεις έχουν σταματήσει από το 2006. Το προσωπικό μειώνεται ή αναγκάζεται να παραιτηθεί λόγω της εργασιακής αβεβαιότητας, ενώ τους πάνε με εργασιακές σχέσεις μπλοκάκι ή μέσω ΕΣΠΑ».

Στις παρεμβάσεις του, ο Μανώλης Συντυχάκης τόνισε ότι το ΚΚΕ είναι σταθερό στη θέση του ενάντια σε όλα τα ναρκωτικά και στηρίζει την ύπαρξη και λειτουργία στεγνών προγραμμάτων. «Το ΚΚΕ θα δώσει τη μάχη μέσα και έξω από τη Βουλή για τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει το ΚΕΘΕΑ και θα στηρίξει τις διεκδικήσεις των εργαζομένων για:

• Κρατική στήριξη των στεγνών προγραμμάτων, του ΚΕΘΕΑ και των δομών του (π.χ. ψυχοδιαγνωστικά κέντρα). Καμία εμπλοκή Μ.Κ.Ο.

• Επέκταση των στεγνών προγραμμάτων και όλων των δομών σε περιοχές της χώρα που υπάρχει ανάγκη (π.χ. στα Χανιά).

• Αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης στο ύψος των ολοένα και νέων απαιτήσεων και αναγκών των δομών.

• Άμεση πληρωμή των δεδουλευμένων όσων είναι στα προγράμματα.

• Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού για την κάλυψη αναγκών σε εξειδικευμένο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό (ψυχιάτρους, παιδοψυχίατρο, παθολόγο, νοσηλευτές, οδοντίατρο), κοινωνικούς λειτουργούς».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News