default-image

Προσπάθειες για "σασμό" μετά το αιματηρό επεισόδιο

Κρήτη
Προσπάθειες για "σασμό" μετά το αιματηρό επεισόδιο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κάλυκες και τις λιγοστές σαφείς μαρτυρίες για το πώς εξελίχθηκε η διπλή άγρια συμπλοκή στον Κρουσώνα, η οποία κατέληξε στο βαρύ τραυματισμό δύο κτηνοτρόφων, αναζητά η Αστυνομία, καθώς σχεδόν δύο 24ωρα μετά η εικόνα παραμένει συγκεχυμένη τουλάχιστον για το αρχικό επεισόδιο που εκτυλίχθηκε στα ορεινά, πυροδοτώντας την ένταση και τις κινήσεις αντεκδίκησης που ακολούθησαν.

Τα καλάσνικοφ "μίλησαν" για ασήμαντη αφορμή, με απώτερα αίτια χρόνιες κτηνοτροφικές διαφορές ανάμεσα σε δύο από τις ισχυρές οικογένειες της περιοχής, με συνέπεια το χωριό να μετατραπεί σε πεδίο μάχης τη νύχτα του επεισοδίου και να χωριστεί στα δύο, όσο τα σύννεφα της ανησυχίας πλανώνται πάνω από το χωριό για την κατάληξη αυτής της ιστορίας.

Όπως φαίνεται πάντως, στη σκιά της έντονης αστυνομικής παρουσίας στην περιοχή κινούνται άλλου είδους "πρωτοβουλίες" με στόχο την εκτόνωση της κατάστασης και την επίτευξη του διαφαινόμενου "σασμού" ανάμεσα στις δύο πλευρές. Οι δύο οικογένειες έχουν μακρινή συγγένεια, η οποία θα "στενέψει" γρήγορα, καθώς, σύμφωνα με πληροφορίες, έχει προγραμματιστεί ο γάμος της εξαδέλφης των καταζητούμενων δραστών και του εξαδέλφου των θυμάτων, που είχαν πρόσφατα αρραβωνιαστεί.

Οι δύο κτηνοτρόφοι, 27 και 42 ετών, νοσηλεύονται σε σταθερή κατάσταση στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο, αφού δέχτηκαν βροχή από σφαίρες στη διάρκεια της ένοπλης συμπλοκής που εκτυλίχθητε το βράδυ της Δευτέρας.

Αφορμή τα βοσκοτόπια

Όπως δείχνουν τα έως τώρα στοιχεία, όλα ξεκίνησαν στο Λιβάδι του Κρουσώνα, όπου ξέσπασε άγριος καβγάς ανάμεσα σε δύο νεαρούς κατοίκους της περιοχής με αφορμή τα βοσκοτόπια. Τη συμπλοκή με τις μαγκούρες ακολούθησαν πυροβολισμοί, καθώς ο 23χρονος τράβηξε πιστόλι, το οποίο "άδειασε" πάνω στο φορτηγάκι του 27χρονου, ο οποίος δέχτηκε τη μια από τις σφαίρες στο πόδι. Το θύμα κατάφερε να οδηγήσει μέχρι το χωριό και συγγενείς του τον μετέφεραν στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο.

Ξυστά από τη σπονδυλική στήλη η σφαίρα...

Όμως η συμπλοκή πήρε άλλη τροπή, με το 42χρονο θείο του τραυματία να εμφανίζεται αμέσως μετά οπλισμένος με καλάσνικοφ έξω από το σπίτι του φερόμενου ως δράστη και γαζώνοντας με σφαίρες τον πρώτο όροφο του σπιτιού. Ένα άτομο, που πιθανολογείται ότι ήταν ο πατέρας του 23χρονου, ανέβηκε στην ταράτσα και από εκεί απάντησε στους πυροβολισμούς, επίσης με καλάσνικοφ, στοχεύοντας το 47χρονο και το αυτοκίνητό του.

Οι σφαίρες γάζωσαν τον πρώτο όροφο του σπιτιού

Ο τελευταίος δέχτηκε μια σφαίρα στο ύψος της πλάτης, η οποία πέρασε ξυστά από τη σπονδυλική στήλη και ζωτικά όργανα. Οι αστυνομικές δυνάμεις περισυνέλλεξαν στη διάρκεια της νύχτας οκτώ κάλυκες, τόσο από τα καλάσνικοφ όσο και από το πιστόλι, ενώ χθες το πρωί βρέθηκαν τουλάχιστον άλλοι δυο. Το σκηνικό έξω από το σπίτι των βασικών κατηγορουμένων είναι πιο ξεκάθαρο, όχι όμως και το αρχικό επεισόδιο, καθώς στην αγροτική τοποθεσία όπου εκτυλίχθηκε τα ευρήματα ήταν ελάχιστα. Τα αυτοκίνητα του 27χρονου και του 42χρονου έχουν μεταφερθεί στο αστυνομικό μέγαρο του Ηρακλείου και φαίνονται διάτρητα από σφαίρες.

Έλλη Κοκάλη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News