Ειδήσεις

Ν. Μαρτιμιανάκης: "Δεν αξίζει στην Κρήτη η εικόνα της βίας"

Πρωτοβουλία για τη διοργάνωση συνεδρίου στον Προφήτη Ηλία στις 26, 27 και 28 Ιουνίου, κατά της βίας, οπλοκατοχής και οπλοχρησίας, παίρνουν ο πρόεδρος της Κοινότητας και του Συλλόγου Κατά της Βίας Νίκος Μαρτιμιανάκης και ο βουλευτής της Ν.Δ. Λ. Αυγενάκης.

«Δε μας αξίζει αυτή η εικόνα. Δεν είναι αυτή η Κρήτη, δεν είναι αυτός ο Κρητικός. Απαιτείται όλοι να αναλάβουμε τις ευθύνες μας», είπε στο Ράδιο 9,84 ο πρόεδρος της Κοινότητας Νίκος Μαρτιμιανάκης.

Στο συνέδριο καλούνται υπουργοί και βουλευτές, επιστήμονες και ειδικοί επί του θέματος στην προσπάθεια να ακουμπήσουν την καρδιά των πολιτών ακόμα και εκείνων που ασκούν βία.

«Τα τελευταία περιστατικά ανθρωποκτονιών και τραυματισμών με το θάνατο του συμπολίτη μας Κώστα Προβιδάκη στο Αντισκάρι, τη συμπλοκή για κτηνοτροφικές διαφορές στον Κρουσώνα και το φονικό στον Προφήτη Ηλία είναι εντελώς ξένα με την κουλτούρα του τόπου μας.

Η Κρήτη είναι τόπος πολιτισμού. Είναι τόπος ευγενικών και φιλόξενων ανθρώπων. Είναι αναγκαία η ενεργοποίηση όλων μας, όλων των ενεργών πολιτών του νησιού μας και των τοπικών φορέων, ώστε μέσα από πρωτοβουλίες να γίνουμε φορέας μιας άλλης, διαφορετικής νοοτροπίας και να απομακρύνουμε οριστικά το επικίνδυνο έθιμο της παράνομης και ανεξέλεγκτης χρήσης όπλων. Όπλα και βία δε χωρούν ανάμεσά μας», επανέλαβε ο Λευτέρης Αυγενάκης.

Σχόλια