default-image

Ένας απέραντος σκουπιδότοπος

Κρήτη
Ένας απέραντος σκουπιδότοπος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Έχουμε επισημάνει πολλές φορές μέσα από ρεπορτάζ της "Ν.Κ." πως δε σεβόμαστε καθόλου το περιβάλλον και πετάμε τα σκουπίδια ακόμη κι έξω από τους κάδους απορριμμάτων, ακόμη και στην "καρδιά" του Ηρακλείου. Στις συνοικίες της πόλης η κατάσταση είναι χειρότερη.

Δίχως να υπολογίζουν σπίτια και κατοίκους, στάσεις λεωφορείων, σχολεία, παιδότοπους και καταστηματάρχες, κάποιοι εξακολουθούν να ρίχνουν έξω από τους κάδους ό,τι έχουν για πέταμα. Αυτό το διάστημα, οι δρόμοι έχουν κατακλυστεί, πέρα από αντικείμενα, μπάζα και σκουπίδια, και από ολόκληρους σωρούς από κλαδιά και ξερόχορτα. Καθαρίζουμε τις αυλές και τους κήπους μας και παράλληλα βρομίζουμε τους δρόμους, με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

Στις περισσότερες περιπτώσεις, σε συνοικίες του Ηρακλείου ο φωτογραφικός φακός συναντά μίνι χωματερές ανάμεσα ή δίπλα σε άδειους κάδους. Μόνο χθες και σε απόσταση μερικών εκατοντάδων μέτρων μεταξύ τους απαθανατίστηκαν κάποια από τα σημεία αυτά, που δημιουργούν μια κατάσταση, αν μη τι άλλο, απαράδεκτη και απελπιστική.

Στην περιοχή των Μεσαμπελιών, επί της οδού Ανθέων, σωροί ήταν τα ξερόχορτα ανάμεσα σε αρκετούς άδειους κάδους που βρίσκονται στη σειρά. Μέχρι και μια λεκάνη βρέθηκε εκεί πεταμένη. Λίγο πιο πέρα, επί της οδού Ανδρέα Λασκαράτου, άλλη μια μικρή χωματερή είχε δημιουργηθεί πίσω από άδειους κάδους. Τα ογκώδη αντικείμενα δεν έλειπαν και από το εν λόγω σημείο, όπως και από την οδό Δήλου, λίγο παραπέρα, όπου μάλιστα πάνω στον καναπέ που πετάχτηκε άρχισαν κάποιοι να τοποθετούν κομμάτια από κλαδιά, αλλά και παλιά ρούχα.

Ακόμη παραπέρα, στην οδό Χαιρέτη, άλλος σωρός από κλαδιά και σκουπίδια είχε στηθεί στην άκρη του δρόμου, αποτελώντας άλλη μια εστία μόλυνσης.

ΑΪ ΓΙΑΝΝΗΣ ΧΩΣΤΟΣ

Βουνό από μπάζα...

Στο μεταξύ, ελάχιστα χιλιόμετρα μακριά, στην περιοχή της γέφυρας του Αϊ Γιάννη Χωστού, ένα μικρό βουνό από μπάζα όχι μόνο ρίχτηκε σε παράνομο σημείο, αλλά και σχεδόν καταμεσής του δρόμου. Αρκετοί διερχόμενοι οδηγοί σχολίαζαν χθες την κατάσταση και κάποιοι από αυτούς δυσκολεύονταν να στρίψουν για να κατευθυνθούν κάτω από τη γέφυρα.

Ιωάννα Βλαχάκη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News