default-image

Το πάρκο του… τρόμου

Κρήτη
Το πάρκο του… τρόμου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Καινούργιο πάρκο και μοναδικό όχι μόνο στην οδό Αβδήρων, αλλά και σε ακτίνα κάποιων χιλιομέτρων στην περιοχή της Παπαναστασίου. Κι όμως έχει τα μαύρα του τα χάλια!

Γιατί; Επειδή αποτελεί μαγνήτη για διάφορους ασυνείδητους, που τη νύχτα βρίσκουν παιχνίδι με το να καταστρέφουν τις υποδομές του. Χαρακτηριστικά είναι τα όσα αναφέρουν κάτοικοι της περιοχής, πως το πάρκο «χρήζει αρχικά αστυνόμευσης και μετά επέμβασης από το Δήμο».

Κι ενώ την ημέρα αποτελεί όαση χαράς για μικρούς και μεγάλους, το βράδυ γεμίζει από "περίεργους". Μάλιστα, ο κόσμος αυτός, όπως λένε περίοικοι, σπάει ό,τι βρει. Την ίδια ώρα βάζει και φωτιά ακόμη και στα παγκάκια!

Ο Δήμος Ηρακλείου, όπως μας ανέφεραν γονείς που πάνε εκεί τα παιδιά τους για να παίξουν, σηκώνει τα χέρια ψηλά. Έχει βαρεθεί για πολλοστή φορά να τοποθετεί λάμπες, αφού ακόμη και μέσα σε ένα 24ωρο θα βρεθούν άλλες σπασμένες και άλλες ξεριζωμένες. Και είναι τόσο επικίνδυνα δίχως φωτισμό, όπως λένε οι κάτοικοι, που τρέμει η ψυχή τους μήπως και βρουν μπελά με το που θα επιστήσουν την προσοχή σε κάποιους επιτήδειους που βρέθηκαν στα μέρη τους και επέλεξαν ως σημείο συνάντησης το εν λόγω πάρκο. Μικροί και μεγάλοι φοβούνται να μιλήσουν μπροστά στο φωτογραφικό φακό μήπως και την άλλη μέρα βρουν, στην καλύτερη περίπτωση, τα λάστιχα των αυτοκινήτων τους σκισμένα.

Έχει πνιγεί στα σκουπίδια

Το πάρκο από την άλλη δεν είναι καθαρό. Δεν το σέβεται κανείς, και τα σκουπίδια, ακόμη και αν τύχει να μαζευτούν κατά διαστήματα συχνότερα από το Δήμο, παρελαύνουν παντού. Είτε καταμεσής του πάρκου, είτε στις γωνίες του, είτε μέσα στα πεζούλια με τα φυτά και τα δέντρα. Οι μισοί από τους σιδερένιους κάδους απορριμμάτων που έχουν τοποθετηθεί στο πάρκο έχουν εκσφενδονιστεί στους δρόμους. Ωστόσο, κάποιοι κάτοικοι προσπαθούν να το συμμαζέψουν από μόνοι τους, αλλά ξαναλερώνεται στο άψε-σβήσε.

ΖΗΜΙΕΣ

Σπασμένες κούνιες

Το ίδιο έγινε και με τις δύο τραμπάλες, ενώ σπασμένος τουλάχιστον κατά το ήμισυ βρίσκεται ο μύλος. Όσον αφορά στις κούνιες, έχουν αλλαχτεί γιατί είχαν σπάσει κι αυτές.

Στο μεταξύ, μεγάλο είναι το πρόβλημα και με τα σκυλιά, όπως λένε γονείς που φοβούνται μην πάθουν τίποτα τα παιδιά τους από τις ακαθαρσίες τους. Μάλιστα, τοποθετήθηκε και ειδική ταμπέλα για τη μη διέλευσή τους, όμως μουτζουρώθηκε αμέσως. Δεν είναι λίγες οι φορές που έχουν έρθει αντιμέτωποι γονείς με τους συνοδούς των κατά τ' άλλα συμπαθέστατων τετράποδων. Έχουν υπάρξει πολλοί τσακωμοί για να μη φέρνουν στο πάρκο τα σκυλιά, τη στιγμή που μια καταγγελία στο Δήμο μπορεί να στοιχίσει στο συνοδό πρόστιμο ισάξιο με δύο καλά μεροκάματα.

Ιωάννα Βλαχάκη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News