Ειδήσεις

Γιορτινή ατμόσφαιρα στο λιμάνι

Γιορτινή ήταν η ατμόσφαιρα στο λιμάνι του Ηρακλείου, κατά τη διάρκεια άφιξης χιλιάδων τουριστών Κρουαζιέρας, με τις πρώτες εικόνες να αφήνουν τις καλύτερες εντυπώσεις στους επισκέπτες, προτού ξεναγηθούν σε αρχαιολογικούς χώρους αλλά και στο κέντρο του Ηρακλείου.

Μέσα σε δύο μέρες, 5.500 τουρίστες κρουαζιέρας επισκέφθηκαν το Ηράκλειο, ενώ μέχρι το τέλος του μήνα αναμένεται η άφιξη 14 κρουαζιερόπλοιων με περισσότερους από 22.000 επιβάτες.

Δεκαεννέα κρουαζιερόπλοια με 25.000 επιβάτες αναμένονται τον Ιούνιο ενώ 18 Κρουαζιερόπλοια με 25.500 επιβάτες, τον Ιούλιο.

Η κρουαζιέρα αποτελεί σήμερα τον ταχύτερα αναπτυσσόμενο κλάδο του τουρισμού διεθνώς καταγράφοντας αύξηση 44%, τη τελευταία επταετία, ενώ η χώρα μας αποτελεί τον τρίτο δημοφιλέστερο προορισμό κρουαζιέρας στην Ευρώπη, αλλά κατατάσσεται μόλις στην έβδομη θέση από πλευράς εισπράξεων.

Κορυφαία στελέχη των μεγαλύτερων εταιρειών Κρουαζιέρας θα βρεθούν στις 26 και 27 Μαϊου στην Αθήνα για να συμμετάσχουν στο 3ο Posidonia Sea Tourism Forum, όπου θα έχουν επαφές με μέλη της κυβέρνησης.

Γεωργία Μακάκη

Σχόλια