default-image

Ν. Μαριάς για την ημέρα μνήμης Γενοκτονίας των Ποντίων

Ελλάδα
Ν. Μαριάς για την ημέρα μνήμης Γενοκτονίας των Ποντίων

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Η γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου (1916 - 1923) αποτελεί τη δεύτερη μεγάλη γενοκτονία του αιώνα μας και χαρακτηρίζεται ως ένα από τα πιο στυγνά εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας», αναφέρει σε μήνυμά του ο ανεξάρτητος ευρωβουλευτής, αντιπρόεδρος των Ευρωπαίων Αντιφεντεραλιστών και επικεφαλής του Πολιτικού Κινήματος Αντιμνημονιακοί Πολίτες καθηγητής κ. Νότης Μαριάς με αφορμή την ημέρα μνήμης της γενοκτονίας του Ελληνισμού του Πόντου.

Ολόκληρη η δήλωση του κ. Ν. Μαριά:

«Η 19η Μαΐου αποτελεί ημέρα μνήμης της Γενοκτονίας του Ελληνισμού του Πόντου. Η γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου (1916 - 1923) αποτελεί τη δεύτερη μεγάλη γενοκτονία του αιώνα μας και χαρακτηρίζεται ως ένα από τα πιο στυγνά εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας αφού στοίχισε τη ζωή σε 355.000 Ποντίους αδελφούς μας, ενώ χιλιάδες άλλοι εκδιώχθηκαν από την πατρογονική τους εστία.

»Έπειτα από την αναγνώριση της γενοκτονίας των Αρμενίων από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στις 15/4/2015 αυτό που απομένει να επιτευχθεί είναι και  η αναγνώριση της γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου. Το ζήτημα αυτό έθεσα με δύο ομιλίες μου στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στις 15/4/2015. Επισημαίνω για άλλη μια φορά ότι αποτελεί για εμένα ζήτημα πρώτιστης προτεραιότητας το ζήτημα της αναγνώρισης της Γενοκτονίας του Ελληνισμού του Πόντου τόσο σε πανευρωπαϊκό όσο και σε διεθνές επίπεδο και δεσμεύομαι ότι θα συνεχίσω να αγωνίζομαι προς αυτή την κατεύθυνση».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News