Ειδήσεις

Εκδήλωση για τις δράσεις του Κοινωνικού Αθλητισμού

Ενημέρωση για τη λειτουργία της δράσης του Κοινωνικού Αθλητισμού, ενόψει και της νέας σχολικής περιόδου 2015-2016 θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 22 Μαΐου 2015 από την Διεύθυνση Κοινωνικής Μέριμνας όπου θα ενημερωθούν οι φορείς της Περιφερειακής Ενότητας Λασιθίου. Στην ενημέρωση που θα πραγματοποιηθεί στην ΠΕ Λασιθίου θα συμμετάσχουν οι περιφερειακοί σύμβουλοι Νίκος Συριγωνάκης εντεταλμένος για θέματα αθλητισμού, Κώστας Φασουλάκης εντεταλμένος για θέματα πολιτισμού, Σπύρος Επιτροπάκης διευθυντής της Διεύθυνσης Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας Κρήτης, καθώς και στελέχη της Υπηρεσίας.

Η εκδήλωση στοχεύει στη διάδοση της δράσης του Κοινωνικού Αθλητισμού που ήδη έχει παρουσιαστεί στις Π.Ε Ηρακλείου και Χανίων και επίκειται η επέκταση της δράσης στην Π.Ε Ρεθύμνου.

Η Διεύθυνση Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας Κρήτης στα πλαίσια των πρωτοποριακών δράσεων που αναπτύσσει για τη στήριξη των ευπαθών ομάδων του πληθυσμού (Κοινωνικό Παντοπωλείο, Κοινωνικό Φροντιστήριο κ.λπ.), υλοποιεί σήμερα την καινοτόμο δράση του Κοινωνικού Αθλητισμού.

Η πρωτοβουλία αυτή απευθύνεται σε παιδιά απόρων οικογενειών που επιθυμούν την εκμάθηση ενός αθλήματος και που αδυνατούν να πληρώσουν, να συμμετάσχουν δωρεάν στις Ακαδημίες εκμάθησης διαφόρων αθλημάτων (ποδοσφαίρου, μπάσκετ, βόλεϊ, κολύμβηση, καράτε, στίβου, τένις).

Στη δράση αυτή, δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλοι οι οικονομικά αδύνατοι μαθητές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης μέχρι 15 ετών.

Η επιλογή των υποψήφιων αθλουμένων θα γίνεται μετά από αίτηση των γονέων ή κηδεμόνων τους στη Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας Π.Ε. Λασιθίου, Τμήμα Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Άγιος Νικόλαος.

Τα πιστοποιητικά που θα πρέπει να συνοδεύουν την αίτηση είναι:

• Το εκκαθαριστικό σημείωμα της εφορίας και το έντυπο Ε9.

• Το πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης από όπου θα προκύπτει ο αριθμός των μελών της οικογένειας.

Το όριο του εισοδήματος ανάλογα με τον αριθμό των προστατευομένων μελών της οικογένειας καθορίζεται ως εξής: Για οικογένεια με δύο μέλη ορίζεται καθαρό ετήσιο εισόδημα αφαιρουμένου του ενοικίου, ποσό ύψους μέχρι 6.500 ευρώ, για τριμελή οικογένεια ποσό ετήσιου εισοδήματος μέχρι 8.000 ευρώ, για τετραμελή οικογένεια μέχρι 9000€, για πενταμελή και άνω μέχρι 12.500 ευρώ.

• Κάρτα ανεργίας του ΟΑΕΔ.

• Θα λαμβάνεται υπόψη και η ιατρική γνωμάτευση για ασθένεια (αν υπάρχει) των γονέων ή άλλου μέλους της οικογένειας.                                   

Σχόλια