Ειδήσεις

Με τον Αιγύπτιο πρωθυπουργό συναντήθηκε ο Θεόδωρος Β'

Επίσημη συνάντηση στο Κάιρο με τον πρωθυπουργό της Αραβικής Δημοκρατίας της Αιγύπτου Ibrahim Mehleb είχε στις 17 Μαΐου η Α.Θ.Μ. ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρος Β'.

Κατά τη συνάντηση ο Πατριάρχης εξέφρασε τις ευχαριστίες και την εκτίμησή του για το ενδιαφέρον που έδειξε ο πρωθυπουργός για τον Ιερό Ναό της Μονής Αγίου Γεωργίου Παλαιού Καΐρου, σε όλα τα στάδια των εργασιών πλήρους ανακαίνισης και αναβάθμισής του, μέχρι τα θυρανοίξια που πραγματοποιήθηκαν τον περασμένο Απρίλιο.

Ο Αλεξανδρινός προκαθήμενος απηύθυνε πρόσκληση προς τον πρωθυπουργό να επισκεφθεί το Ναό, ενώ από την πλευρά του ο κ. Mehleb επισήμανε ότι ήταν επιθυμία του να παρευρεθεί στην τελετή των θυρανοιξίων, αλλά εμποδίστηκε από το ταξίδι του στην Τζακάρτα, για τη Σύνοδο Κορυφής Ασίας-Αφρικής.

Ο Μακαριότατος απένειμε στον πρωθυπουργό ως δώρο μικρογραφία του Ι.Ν. του Αγίου Γεωργίου, επισημαίνοντας ότι μετά την τελετή των θυρανοιξίων σημειώθηκε μεγάλη αύξηση του αριθμού Αιγυπτίων επισκεπτών και τουριστών στην Ιερά Μονή.

Με τη σειρά του ο Αιγύπτιος πρωθυπουργός, μετά τη θερμή υποδοχή που επιφύλαξε στον Πατριάρχη Θεόδωρο, τόνισε ότι είναι «πρέσβης του Δικαίου» και εξέφρασε την εμπιστοσύνη και την εκτίμησή του για τις προσπάθειες του Αλεξανδρινού προκαθημένου να εξυπηρετήσει την Αίγυπτο και το λαό της ειδικά με το κάλεσμά του προς τους Έλληνες και Ρώσους τουρίστες να επισκεφτούν την Αίγυπτο.

Επίσης ευχαρίστησε το Μακαριότατο για τη πρωτοβουλία ίδρυσης νοσοκομείου κοντά στην Ι.Μ. του Αγίου Γεωργίου στο παλαιό Κάιρο, που θα συμβάλει στην παροχή ιατρικών υπηρεσιών στους κατοίκους της περιοχής με αξιοπρέπεια, λαμβάνοντας υπόψη τις κοινωνικές τους συνθήκες.

Στο τέλος της συνάντησης ο Πατριάρχης εξέφρασε τα συλλυπητήρια προς τις οικογένειες των Αιγυπτίων δικαστών, που έδωσαν τη ζωή τους για την πατρίδα τους, ενώ ο πρωθυπουργός κ. Mehleb τόνισε ότι η Αίγυπτος καταβάλλει το τίμημα για την προστασία των εδαφών της από την απειλή της τρομοκρατίας, η οποία δεν απειλεί μόνο τη χώρα, αλλά και ολόκληρο τον κόσμο, διότι δεν έχει ούτε θρησκεία ούτε πατρίδα.

Να σημειωθεί ότι τη συνάντηση κάλυψαν όλα τα μέσα του έντυπου και ηλεκτρονικού τύπου της χώρας με πολύ θερμά σχόλια.

Σχόλια