Ειδήσεις

Σεμινάριο για ηλεκτρολόγους από το Επιμελητήριο Ηρακλείου

"Γειώσεις-μετρήσεις γειώσεων κτιρίων και εγκαταστάσεων κατά το πρότυπο ΕΛΟΤ HD 384" είναι το θέμα νέου σεμιναρίου που διοργανώνει το ΚΕΚ Τεχνικές Σχολές Επιμελητηρίου Ηρακλείου, το οποίο απευθύνεται σε επαγγελματίες ηλεκτρολόγους [βοηθούς, τεχνίτες, αρχιτεχνίτες, εγκαταστάτες], σε υπεύθυνους συντήρησης βιομηχανικών κτιρίων και εγκαταστάσεων, σε εργολάβους και κατασκευαστές συστημάτων γείωσης, σε τεχνικούς ασφαλείας κ.λπ., του ιδιωτικού και του δημόσιου τομέα.

Το σεμινάριο θα διεξαχθεί από 5/6 έως 29/6 και σκοπός του είναι οι ενδιαφερόμενοι να αποκτήσουν τις απαραίτητες γνώσεις και δεξιότητες για την εφαρμογή των κανονισμών και των νομοθετικών απαιτήσεων κατά την κατασκευή, λειτουργία και συντήρηση όλων των συστημάτων γείωσης [θεμελιακής, αντικεραυνικής, λειτουργίας κ.λπ.]. Παράλληλα, θα γίνει πρακτική εξάσκηση για την πιστοποιημένη μέτρηση της αντίστασης γείωσης διαφόρων τύπων γειωτών [πασσαλογείωση, περιμετρική γείωση, θεμελιακή γείωση κ.λπ.].

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, η παρακολούθηση του σεμιναρίου δίνει τη δυνατότητα στο συμμετέχοντα να λύνει τα προβλήματα που σχετίζονται με τη μέτρηση της αντίστασης γείωσης, την κατασκευή της κατάλληλης κάθε φορά γείωσης, την ενίσχυση υφιστάμενης γείωσης και τη συντήρηση και προσαρμογή συστημάτων γείωσης στις απαιτήσεις των κανονισμών.

Οι ενότητες του σεμιναρίου είναι οι εξής:

- Εισαγωγικές έννοιες στην εφαρμοσμένη ηλεκτροτεχνία

- Προστασία έναντι ηλεκτροπληξίας σύμφωνα με το Πρότυπο ΕΛΟΤ HD 384 - Συστήματα γειώσεων ΤΝ, ΤΤ, ΙΤ

- Απαιτήσεις για τις γειώσεις και τις κύριες & συμπληρωματικές ισοδυναμικές συνδέσεις

- Είδη γειωτών και διατάξεων γείωσης - Γενική επισκόπηση

- Θεμελιακή γείωση

- Γείωση αντικεραυνικής προστασίας

- Ενοποίηση γειώσεων

- Μέτρηση γείωσης ράβδου

- Μέτρηση εκτεταμένων γειώσεων [θεμελιακή, περιμετρική, ταινίας κ.λπ.]

- Μετρήσεις γειώσεων σε δύσκολες συνθήκες [σε συνθήκες πόλης κ.λπ.]

Το κόστος του προγράμματος είναι 80€ ανά συμμετοχή.

Το σεμινάριο θα διαρκέσει 20 ώρες και θα πραγματοποιείται κάθε Δευτέρα και Τετάρτη από τις 15/6 έως τις 29/06 κατά τις ώρες 4 μ.μ. με 10 μ.μ.

Εισηγητής είναι ο κ. Χαράλαμπος Κουτρούλης, εκπαιδευτικός στο Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών του ΤΕΙ Κρήτης σε θέματα ηλεκτροτεχνικών εφαρμογών, εκπαιδευτής ενηλίκων σε τεχνικά σεμινάρια με αντικείμενο τις ηλεκτρικές εγκαταστάσεις, τις εφαρμογές των σχετικών κανονισμών, την επιθεώρηση των ηλεκτρικών εγκαταστάσεων κ.λπ.

Περισσότερες πληροφορίες δίνονται στο Κ.Ε.Κ. του Επιμελητηρίου Ηρακλείου, Κορωναίου 9, τηλ/νο 2810-302736 & 302730 (κ. Βενιχάκη Μαίρη, email: Venihaki@katartisi.gr, φαξ 2810-227189, info@katartisi.gr) από τις 8 π.μ. έως τις 3 μ.μ. (αιτήσεις στην ιστοσελίδα: www.katartisi.gr).

Σχόλια