default-image

Ένοχος για όλες τις πράξεις ο 27χρονος με τον μπαλτά

Κρήτη
Ένοχος για όλες τις πράξεις ο 27χρονος με τον μπαλτά

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ένοχος για όλες τις πράξεις που κατηγορείται, δηλαδή για το φόνο του 54χρονου συμπατριώτη του, τις δύο απόπειρες ανθρωποκτονίας και την ασέλγεια σε βάρος της γυναίκας του εργοδότη του, κρίθηκε ο 27χρονος Πακιστανός που είχε συγκλονίσει με τις πράξεις του πριν από περίπου ένα χρόνο την τοπική κοινωνία της Ιεράπετρας και όχι μόνο.

Πιο αναλυτικά, για το φόνο του συμπατριώτη του μέσα στο κατάστημα ψιλικών το δικαστήριο τού επέβαλε ισόβια κάθειρξη, για τις απόπειρες ανθρωποκτονίας σε βάρος του ατόμου που ο κατηγορούμενος υποστήριξε πως του χρωστούσε 5 ευρώ τού επέβαλε κάθειρξη 15 έτη, για τον αστυνομικό, στον οποίο επιτέθηκε, η ποινή που επιβλήθηκε είναι 10 χρόνια κάθειρξη και για το βιασμό της γυναίκας στο θερμοκήπιο 12 έτη κάθειρξη.

Επίσης του επιβλήθηκαν ποινές φυλάκισης, και συγκεκριμένα για σωματική βλάβη 10 μήνες, για τις φροθές στο περιπολιτκό με τον μπαλτά 10 μήνες, για την οπλοφορία του επιβλήθηκε ποινή 10 μηνών φυλάκισης και 1.000 ευρώ και για την οπλοχρησία 32 μήνες - τέσσερις μήνες για κάθε πράξη.

Συνολικά το δικαστήριο αποφάσισε να καθίσει στη φυλακή 25 έτη, ενώ με δικαστική απόφαση ο 27χρονος θα απελαθεί αφού εκτίσει την ποινή του.

Η δίκη για το φονικό που συγκλόνισε την Ιεράπετρα

Υπενθυμίζεται ότι το πρωί της Τρίτης ξεκίνησε στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ηρακλείου η δίκη του 27χρονου για το φονικό με μπαλτά που σημειώθηκε πριν από περίπου ένα χρόνο στην Ιεράπετρα, όταν ο Πακιστανός κατακρεούργησε 54χρονο συμπατριώτη του και αποπειράθηκε να σκοτώσει 50χρονο Έλληνα.

Ο 27χρονος κάθισε στο εδώλιο κατηγορούμενος και για ασέλγεια σε βάρος 40χρονης από την Ιεράπετρα, συζύγου του εργοδότη του, καθώς και για δεύτερη απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος αστυνομικού.

Το χρονικό

Ήταν λίγο μετά τις 11, βράδυ Σαββάτου, όταν, έξω από εστιατόριο στην Ιεράπετρα, ο 26χρονος τότε Πακιστανός επιτέθηκε απρόκλητα με βαρύ χασαπομάχαιρο-μπαλτά σε αγρότη, που έτρωγε αμέριμνος με την οικογένειά του, τραυματίζοντάς τον στο κεφάλι και το σώμα.

Στη συνέχεια ο δράστης, κινούμενος πεζός έξω από το κτήριο των Αστυνομικών Υπηρεσιών Ιεράπετρας, χτύπησε και έσπασε με τον ίδιο μπαλτά το τζάμι αστυνομικού οχήματος.

Ο αστυνομικός του Τμήματος Ασφάλειας Ιεράπετρας, που εκτελούσε χρέη σκοπού στο κτήριο, αντιλήφθηκε αμέσως το γεγονός και, όταν προσπάθησε να τον ακινητοποιήσει, ο δράστης του επιτέθηκε με τον μπαλτά, όμως ο αστυνομικός τον αφόπλισε και τον συνέλαβε.

Από τη διενεργηθείσα έρευνα προέκυψε ότι, πριν την επίθεση στον 50χρονο σήμερα αγρότη, ο 27χρονος είχε επιτεθεί με το ίδιο όπλο σε 54χρονο ομοεθνή του, εξαιτίας προσωπικών τους διαφορών, με αποτέλεσμα το θανάσιμο τραυματισμό του.

Άμεσα αστυνομικοί των Αστυνομικών Υπηρεσιών Ιεράπετρας μετέβησαν στο σημείο, όπου εντόπισαν νεκρό τον 54χρονο , ο οποίος έφερε 20 χτυπήμα από μπαλτά στο κεφάλι και 15 στα χέρια, τα πόδια και το κορμί, σύμφωνα με την ιατροδικαστική έκθεση.

Οι κατηγορίες

Από την προανάκριση προέκυψε ότι ο 27χρονος το απόγευμα του ίδιου Σαββάτου, με τη χρήση βίας και την απειλή μαχαιριού, αποπειράθηκε να βιάσει και τελικά ασέλγησε σε βάρος 40χρονης αγρότισσας, στο θερμοκήπιο της οποίας δούλευε περιστασιακά. Το γεγονός είχε καταγγείλει η 40χρονη το ίδιο βράδυ στο Τμήμα Ασφάλειας Ιεράπετρας, και αμέσως είχε ξεκινήσει η διενέργεια αναζητήσεων για τον εντοπισμό του δράστη.

Ο νεαρός μακελάρης οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Νεαπόλεως, όπου του ασκήθηκε ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση, για απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος του αγρότη, για απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος του αστυνομικού και για το αδίκημα της απόπειρας βιασμού.

Αμέτρητα τα χτυπήματα

Μετά τη νεκροτομή στον 54χρονο Πακιστανό, ο οποίος άφησε την τελευταία του πνοή κυριολεκτικά κατακρεουργημένος, ο ιατροδικαστής περιέγραψε ένα έγκλημα απίστευτης φρίκης και βιαιότητας. Τα χτυπήματα που έχει δεχτεί με τον μπαλτά στο κεφάλι και το θώρακα το θύμα ήταν κυριολεκτικά αμέτρητα.

Ο ιατροδικαστής είχε μιλήσει τότε για πρωτοφανή μανία από μέρους του δράστη και εξέφρασε την άποψη ότι το λόγο έχουν πλέον οι ψυχίατροι. Διαταραγμένο άτομο είχαν χαρακτηρίσει το μακελάρη της Ιεράπετρας ο αδελφός του 54χρονου θύματος και μέλη της πακιστανικής κοινότητας.

Όπως είπαν, το θύμα γνώριζε το δράστη καθώς είχαν εργαστεί παλαιότερα μαζί σε θερμοκήπια και μάλιστα διέμεναν στο ίδιο σπίτι. Ενάμιση χρόνο πριν το συμβάν διαφώνησαν και ο 54χρονος μετακόμισε στο σπίτι του αδελφού του, χωρίς να έχει έκτοτε σχέσεις με το δράστη. Όπως μάλιστα εξήγησαν, ο μακελάρης τον σκότωσε με τον μπαλτά που υπήρχε μέσα στο κατάστημα. Από το κρέας που βρέθηκε κομμένο εκτιμούν ότι ο 27χρονος προφασίστηκε ότι ήθελε να αγοράσει κρέας και κατάφερε να του αποσπάσει το μαχαίρι, με το οποίο τον κατακρεούργησε και στη συνέχεια επιχείρησε να σκοτώσει και τον 50χρονο σήμερα αγρότη, ο οποίος είχε αρνηθεί πριν κάποιους μήνες να του δώσει παραπάνω μεροκάματο, όπως του είχε ζητήσει.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News