Ειδήσεις

Έφυγε από την Αγιά ο Χριστόδουλος Ξηρός

Ολόκληρη επιχείρηση, που στήθηκε με άκρα μυστικότητα και δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, πραγματοποιήθηκε χθες στα Χανιά για τη μεταφορά στην Αθήνα του υπ' αριθμόν ένα κρατουμένου των φυλακών "Κρήτη 1" Χριστόδουλου Ξηρού.

Ο Χριστόδουλος Ξηρός μεταφέρθηκε από τη φυλακή Χανίων στην Αθήνα με το πλοίο της γραμμής, ενώ για τις ανάγκες της μεταφοράς του κινητοποιήθηκαν άνδρες της Αντιτρομοκρατικής και απομονώθηκε τμήμα του πλοίου στο οποίο επέβαινε, με τις κοντινές καμπίνες να είναι άδειες για λόγους ασφαλείας.

Ο λόγος ήταν πως ο ειδικός ανακριτής για θέματα Τρομοκρατίας, Ευτύχης Νικόπουλος, ζήτησε συμπληρωματική απολογία - σύμφωνα με πληροφορίες - για την υπόθεση της απόδρασης του Χριστόδουλου Ξηρού από τις φυλακές Κορυδαλλού.

Ο καταδικασμένος για την υπόθεση της "17 Νοέμβρη" έλαβε προθεσμία για τις 22 Μαΐου, προκειμένου να απολογηθεί για την υπόθεση του περιβόητου σχεδίου "Γοργοπόταμος", για την ανατίναξη των φυλακών Κορυδαλλού. Μέχρι την ημέρα της απολογίας του θα κρατείται στη ΓΑΔΑ, ενώ αναμένεται να επιστρέψει στις φυλακές Χανίων στις 23 Μαΐου.

Ο Ξηρός κρατείται μόνος στην 4η πτέρυγα των φυλακών και βρίσκεται σε 24ωρη ηλεκτρονική και φυσική παρακολούθηση.

Αντώνης Νομικός

Σχόλια