Ειδήσεις

Απατεώνες... εξαπατούν πολίτες της Κρήτης

Nέα κρούσματα με επιτήδειους που εκμεταλλεύονται την άγνοια ανυποψίαστων πολιτών καταγγέλθηκαν τις τελευταίες ημέρες στην Κρήτη με αποτέλεσμα να έχει σημάνει συναγερμός στις Αρχές.

Αυτή τη φορά οι επιτήδειοι παρουσιάστηκαν ως ελεγκτές της Περιφερειακής Ενότητας Ρεθύμνου που επικοινώνησαν με πολίτες στην ύπαιθρο του νομού και προσποιούμενοι υπαλληλική ιδιότητα απαιτούσαν να τους καταβληθούν παράβολα μέσω τραπεζικού λογαριασμού ώστε να διεκπεραιωθούν άμεσα υποθέσεις ελέγχου που τους αφορούσαν.

Το απίστευτο και συνάμα πρωτοφανές είναι ότι εκτός από χρήματα, αν δεν υπήρχαν, ζητούσαν το αντίτιμο να πληρωθεί σε είδος και μάλιστα καταγράφηκε περίπτωση στην οποία πολίτης απέστειλε μέσω ΚΤΕΛ στους επιτήδειους ένα κεφάλι τυρί…

Η δράση των επιτήδειων κινητοποίησε την Αντιπεριφέρεια, η οποία αναγκάστηκε να εκδώσει και σχετική ανακοίνωση με την οποία εφιστά την προσοχή των πολιτών ώστε να μην πέσουν θύματα απάτης.

Η Περιφερειακή Ενότητα Ρεθύμνης ενημερώνει τους πολίτες και ειδικότερα τους επιχειρηματίες του νομού να είναι ιδιαιτέρα προσεκτικοί σε περιπτώσεις ελέγχων εξ ονόματος Υπηρεσιών της Περιφέρειας Κρήτης, ειδικά όταν αυτοί συνοδεύονται από ταυτόχρονη απαίτηση άμεσης καταβολής χρηματικού ποσού σε μετρητά ή προϊόντα.

Συνιστάται να ζητάνε τα στοιχεία του ελεγκτή και της Υπηρεσίας που διέταξε τον εκάστοτε έλεγχο και κατά προτίμηση να επικοινωνούν με την αρμόδια Υπηρεσία για επιβεβαίωση, καθώς έχουν παρατηρηθεί φαινόμενα, ιδιαίτερα σε περιοχές της ενδοχώρας, επιτήδειοι να επικοινωνούν τηλεφωνικά μες επιχειρήσεις και επικαλούμενοι υπηρεσιακή ιδιότητα να ζητούν την πληρωμή παραβόλου.

Αντώνης Νομικός

Σχόλια