default-image

Αλ. Τσίπρας: Στην τελική ευθεία για αμοιβαία επωφελή συμφωνία

Ελλάδα
Αλ. Τσίπρας: Στην τελική ευθεία για αμοιβαία επωφελή συμφωνία

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Είμαστε στην τελική ευθεία για την επίτευξη αμοιβαία επωφελους συμφωνίας, τόνισε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, κατά την έναρξη του χαιρετισμού του στην Ετησία Γενική Συνέλευση του ΣΕΒ.

Όπως είπε, βρισκόμαστε σε μια εξαιρετικά κρίσιμη φάση της διαπραγμάτευσης, ενώ σημείωσε ότι παρότι βρισκόμαστε σε συνθήκες οικονομικής ασφυξίας εκπληρώνουμε τις υποχρεώσεις μας.

Τόνισε ακόμη ότι δεν αποτελεί ούτε επιλογή ούτε ευθύνη της κυβέρνησης η έλλειψη ρευστότητας. Αντιθέτως, είπε, πρόκειται για μια σκληρή διαπραγματευτική τακτική των εταίρων.

Όλοι θα κληθούν να δώσουν εξηγήσεις, πρόσθεσε ο κ.Τσίπρας, υπογραμμίζοντας πως προτεραιότητα για την κυβέρνηση η επίτευξη συμφωνίας.

Ο Πρωθυπουργός τόνισε ότι όλους αυτούς τους μήνες η κυβέρνηση έχει αποδείξει έμπρακτα ότι εργάζεται για την επίτευξη συμφωνίας, σε αντίθεση με κύκλους που, όπως είπε, έχουν διχαστικά σχέδια.

Στόχος, πρόσθεσε, είναι μια συμφωνία που δεν θα μεταθέτει το πρόβλημα. «Θέλουμε μακροπρόθεσμη λύση που θα περιλαμβάνει και απομείωση του δημόσιου χρέους» τόνισε, επισημαίνοντας ότι η κυβέρνηση είναι διατεθειμένη να κάνει συμβιβασμούς, υπό όρους.

Ο κ. Τσίπρας τόνισε, μεταξύ άλλων, ότι με διαλυμένη την εσωτερική αγορά και κοινωνία δεν είναι δυνατό να βγούμε από την κρίση.

Σύμφωνα με τον Πρωθυπουργό κύριος στόχος της κυβέρνησης μετά το τέλος της διαπραγμάτευσης θα είναι να ασχοληθεί με τις παθογένειες της ελληνικής οικονομίας, στο πλαίσιο μιας μεγάλης μεταρρυθμιστικής προσπάθειας πάνω στους εξής άξονες:

1. Σχεδιασμός νέων οργανισμών των υπουργείων

2. Απλοποίηση διαδικασιών της δημόσιας διοίκησης που θα περιλαμβάνει και τη διαδικασία αδειοδοτήσεων

3. Κωδικοποίηση της νομοθεσίας

4. Απλοποίηση φορολογικού συστήματος για τη βελτίωση της εισπραξιμότητας

5. Πάταξη της διαφθοράς με την καταπολέμηση καρτέλ στην αγορά

6. Επιτάχυνση απονομής δικαιοσύνης

Πηγή: naftemporiki.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News