default-image

Εγκρίθηκε το διευρυμένο εκλογικό σώμα της ΕΠΟ

Ποδόσφαιρο
Εγκρίθηκε το διευρυμένο εκλογικό σώμα της ΕΠΟ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η ιστορική αλλαγή της διεύρυνσης του εκλογικού σώματος της ΕΠΟ, που μεταξύ άλλων ψηφίζει και για την ανάδειξη νέας διοίκησης στην Ομοσπονδία, είναι γεγονός.

Η απόφαση της Γενικής Συνέλευσης του Ιουνίου του 2014 για τις αλλαγές στο καταστατικό της ΕΠΟ εγκρίθηκαν από το Ειρηνοδικείο Αθηνών, ενώ σήμερα Δευτέρα (18/5) κατατέθηκε, μάλιστα, το νέο καταστατικό στην Περιφέρεια Αττικής.

Τι σημαίνει αυτό; Ότι το εκλογικό σώμα στην ΕΠΟ παύει να απαρτίζεται μόνο από τους προέδρους των ΕΠΣ (53 ή 55 ανά περίπτωση) και πλέον φτάνει κοντά στους 200 εκλέκτορες.

Κι αυτό, καθώς, για πρώτη φορά κάθε ομάδα της Superleague έχει από μία ψήφο, ενώ κάθε Ένωση, συμπεριλαμβανομένης και εκείνης της Football League, έχει πλέον τρεις (τον πρόεδρο και ακόμα δύο μέλη του Δ.Σ. της κάθε ΕΠΣ, που θα επιλέγονται ύστερα από ψηφοφορία).

Αλλάζει και η εκλογή των μελών των Πειθαρχικών οργάνων

Πέραν του εκλογικού σώματος, αλλάζει και η εκλογή των μελών των πειθαρχικών οργάνων της Ομοσπονδίας (μικτό σύστημα με δικαστές και δικηγόρους), η οποία και θα γίνεται μέσω της Γενικής Συνέλευσης της ΕΠΟ ανά τετραετία.

ΠΗΓΗ: sentragoal.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News