Ειδήσεις

Οι εκδηλώσεις για τη Μάχη της Κρήτης στο Ηράκλειο

Εκδηλώσεις για τον εορτασμό της 74ης επετείου της Μάχης της Κρήτης θα γίνουν την Πέμπτη 21 Μαΐου 2015 στο Ηράκλειο.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα των εορταστικών εκδηλώσεων από 8ης πρωινής ώρας ως τη δύση του ηλίου της 21ης Μαΐου 2015 θα πραγματοποιηθεί γενικός σημαιοστολισμός στην πόλη και στα πλοία που ναυλοχούν στο λιμάνι του Ηρακλείου καθώς και φωταγώγηση των δημοσίων, δημοτικών καταστημάτων, Ν.Π.Δ.Δ. και των τραπεζών κατά τις βραδινές ώρες.

Ειδικότερα:

* Στις 7:00 οι καμπάνες των εκκλησιών της πόλης και των προαστίων θα σημάνουν χαρμόσυνα και η Φιλαρμονική του Δήμου Ηρακλείου θα παιανίσει το Εωθινό στους δρόμους της πόλης του Ηρακλείου.

* Στις 8:00 θα γίνει η επίσημη έπαρση των σημαιών των τεσσάρων κρατών - Ελλάδας, Μεγάλης Βρετανίας, Αυστραλίας και Νέας Ζηλανδίας - στο Μνημείο της Μάχης της Κρήτης.

* Στις 11:00 θα τελεστεί επίσημη δοξολογία στο Μητροπολιτικό Ναό του Αγ. Μηνά, στην οποία θα χοροστατήσει ο Σεβασμιότατος Αρχιεπίσκοπος Κρήτης κ.κ. Ειρηναίος. Τον πανηγυρικό της ημέρας θα εκφωνήσει η φιλόλογος  του 8ου Γενικού Λυκείου Ηρακλείου κ. Καρτσάκη Στυλιανή.

* Στις 11:45 θα πραγματοποιηθεί τελετή στο μνημείο της Μάχης της Κρήτης η οποία θα περιλαμβάνει:

1) Επιμνημόσυνη δέηση.

2) Κατάθεση στεφάνων από εκπρόσωπο της κυβέρνησης, εκπροσώπους των κυβερνήσεων Μεγάλης Βρετανίας, Αυστραλίας και Νέας Ζηλανδίας (εφόσον παραστούν), εκπροσώπους της Βουλής των Ελλήνων, Βουλευτές του νομού Ηρακλείου, τον περιφερειάρχη Κρήτης, το γενικό γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης, το δήμαρχο Ηρακλείου, τον ανώτερο διοικητή Φρουράς Ηρακλείου, ως εκπρόσωπο των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, τα πολιτικά κόμματα που εκπροσωπούνται στο Εθνικό και Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, τον πρύτανη του Πανεπιστημίου Κρήτης, τον πρόεδρο του ΤΕΙ Κρήτης, τον πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Ηρακλείου, την Ένωση Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού, την Ένωση Αποστράτων Αξιωματικών Πολεμικής Αεροπορίας, το Σύνδεσμο Εφέδρων Αξιωματικών, το Σύλλογο Αποστράτων Λ.Σ. Κρήτης και Δωδεκανήσου, το Σύνδεσμο Αποστράτων Σωμάτων Ασφαλείας, αναπηρικές οργανώσεις, εφεδροπολεμικές οργανώσεις και αντιστασιακές οργανώσεις που εδρεύουν στο νομό.

3) Τήρηση ενός λεπτού σιγής στη μνήμη των νεκρών.

4) Ανάκρουση των Εθνικών Ύμνων των τεσσάρων κρατών.

* Στις 19:30 θα γίνει η επίσημη υποστολή των σημαιών στο Μνημείο της Μάχης της Κρήτης.

Στις παραπάνω εκδηλώσεις καλούνται να παρευρεθούν ο Σεβασμιότατος Αρχιεπίσκοπος Κρήτης κ.κ. Ειρηναίος, ο περιφερειάρχης Κρήτης, ο γενικός γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης, οι βουλευτές της Π.Ε. Ηρακλείου, ο πρόεδρος και ο εισαγγελέας Εφετών Ανατολικής Κρήτης, ο δήμαρχος Ηρακλείου, οι δήμαρχοι του νομού, ο ανώτερος διοικητής Φρουράς Ηρακλείου, ο αστυνομικός διευθυντής Ηρακλείου, ο πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου, οι θεματικοί αντιπεριφερειάρχες, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, οι αντιδήμαρχοι, τα πολιτικά κόμματα, οι πρώην υπουργοί πολιτικών και υπηρεσιακών κυβερνήσεων κοινοβουλευτικών περιόδων, οι πρώην ευρωβουλευτές και βουλευτές, οι πρώην νομάρχες και δήμαρχοι Ηρακλείου, ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Κρήτης, ο πρόεδρος του ΤΕΙ Κρήτης, ο πρόεδρος του Διοικητικού Πρωτοδικείου, ο διοικητής Υ.ΠΕ. Κρήτης, ο περιφερειακός διευθυντής Εκπαίδευσης Κρήτης, περιφερειακοί σύμβουλοι, δημοτικοί σύμβουλοι, πρωτοδίκες, πρωτοδίκες Διοικητικού Πρωτοδικείου, ο γενικός διευθυντής της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης, οι γενικοί διευθυντές της Περιφέρειας Κρήτης, ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου, σχολικοί σύμβουλοι, προϊστάμενοι δημόσιων υπηρεσιών, προϊστάμενοι Ν.Π.Δ.Δ., Οργανισμών, τραπεζών, αξιωματικοί των Ενόπλων Δυνάμεων, των Σωμάτων Ασφαλείας και του Λιμενικού Σώματος σε ενεργή υπηρεσία ή αποστρατεία με στολή κατά την ιεραρχική τάξη, ο περιφερειάρχης Ε.Ε.Σ., εκπρόσωποι Ενώσεων Αποστράτων Αξιωματικών του Στρατού, της Αεροπορίας, των Σωμάτων Ασφαλείας και του Λιμενικού Σώματος, Αναπηρικών και Αντιστασιακών Οργανώσεων, Εφεδροπολεμικών Οργανώσεων, πρόξενοι, περιφερειακοί έφοροι Προσκόπων και Ελληνικού Οδηγισμού, πρόεδροι Επιμελητηρίων, πρόεδροι επαγγελματικών οργανώσεων, πρόεδροι Ομοσπονδιών και Εργατικών Οργανώσεων, πρόεδροι Ενώσεων Γεωργικών Συνεταιρισμών, πρόεδροι άλλων Σωματείων και Συλλόγων, τα Μ.Μ.Ε. και ο λαός της πόλης.

Σχόλια