Ειδήσεις

Υπεγράφη η συλλογική σύμβαση εργασίας για τους οδηγούς

Συμφωνήθηκε και υπογράφηκε τελικά χθες η Τοπική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας μεταξύ του Σωματείου Οδηγών Τουριστικών Λεωφορείων "Ο Ερμής", του Συνδέσμου Τουριστικών & Ταξιδιωτικών Γραφείων Κρήτης καθώς και με μεμονωμένους ιδιοκτήτες τουριστικών λεωφορείων, όπως ενημερώνει σε σχετική της ανακοίνωση η διοίκηση του Σωματείου.

Συγκεκριμένα, το Σωματείο "Ο Ερμής" ενημερώνει ότι «χθες το απόγευμα συμφωνήθηκε και υπογράφηκε η Τοπική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας μεταξύ του Σωματείου μας, του Συνδέσου Ιδιοκτητών Τουριστικών Λεωφορείων, του Συνδέσμου Τουριστικών & Ταξιδιωτικών Γραφείων Κρήτης καθώς και με μεμονωμένους ιδιοκτήτες τουριστικών λεωφορείων, η οποία προβλέπει αύξηση της τάξεως του 3,5% καθώς και τη διατήρηση όλων των θεσμικών δικαιωμάτων που προβλεπόταν από τις παλαιότερες Σ.Σ.Ε. ετήσιας διάρκειας.

Η μεγάλη όμως ικανοποίηση για εμάς ήταν το γεγονός ότι αποτρέψαμε την υπογραφή ατομικών συμβάσεων εργασίας, γεγονός που θα αποτελούσε ουσιαστική κατάργηση της Σ.Σ.Ε με δυσμενέστερους και απρόβλεπτους όρους για τους εργαζόμενους.

Τέλος, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε όλους στάθηκαν δίπλα μας στο δύσκολο αγώνα που δώσαμε ως εργαζόμενοι οδηγοί τουριστικών λεωφορείων και ιδιαίτερα τον πρόεδρο και τη διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου, την ΟΣΜΕ, το Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων, το Σωματείο Ξεναγών καθώς και τις διοικήσεις των σωματείων που ήταν δίπλα μας», καταλήγει η διοίκηση του Σωματείο "Ερμής" σε ανακοίνωσή του.  

Σχόλια