default-image

Χανιά: Διεθνές συνέδριο για σπάνιες καρδιαγγειακές παθήσεις

Κρήτη
Χανιά: Διεθνές συνέδριο για σπάνιες καρδιαγγειακές παθήσεις

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Διεθνές συνέδριο για τις σπάνιες καρδιαγγειακές παθήσεις, με τη συμμετοχή καρδιολόγων ιατρών εγνωσμένου φήμης από την Ελλάδα και το εξωτερικό, οργανώνεται από την Ελληνική Καρδιολογική Εταιρεία στα Χανιά, στο Κέντρο Αρχιτεκτονικής Μεσογείου, από τις 22 έως τις 24 Μαΐου 2015. Το συνέδριο τελεί υπό την αιγίδα του Ιατρικού Συλλόγου με πρόεδρο την κ. Ορφανουδάκη, καθώς και του Δήμου Χανίων και του δημάρχου κ. Βάμβουκα, που δείχνουν ιδιαίτερη ευαισθησία σε θέματα κοινωνικής πολιτικής και πρόληψης υγείας.

Βασικός στόχος του διεθνούς συνεδρίου της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας, είναι να παρουσιάσει τις τρέχουσες εξελίξεις στη διάγνωση και τη θεραπεία των σπάνιων καρδιαγγειακών διαταραχών και να ενθαρρύνει την ευρωπαϊκή καρδιολογική κοινότητα να συμπεριλάβει τον επιστημονικό αυτό τομέα στο πρόγραμμα κατάρτισης για νέους καρδιολόγους. Το συνέδριο, συνολικά, στοχεύει να συμβάλει στη βελτίωση της κατάρτισης των καρδιολόγων στον τομέα των σπάνιων και κληρονομικών καρδιαγγειακών νοσημάτων.

Οι κληρονομικές καρδιακές παθήσεις συμβάλλουν σημαντικά στην καρδιαγγειακή νοσηρότητα και θνητότητα. Προκαλούνται από γονιδιακές αλλαγές, κληρονομούνται και μεταβιβάζονται μέσα στις οικογένειες και εμφανίζονται συνήθως σε νεαρές ηλικίες, όπου οι υπόλοιπες καρδιαγγειακές παθήσεις είναι σπάνιες. Ένα σημαντικό ποσοστό, γενικότερα, των καρδιαγγειακών παθήσεων προκαλείται από σπάνιες καρδιαγγειακές διαταραχές, που γενικά μπορούν να θεωρηθούν σοβαρότερες και από πολλά είδη καρκίνων.

Παράλληλα με το επιστημονικό μέρος του συνεδρίου και στο πλαίσιο της προσπάθειας της ΕΚΕ σε όλη την Ελλάδα για τη μείωση της θνητότητας και νοσηρότητας και την πρόληψη υγείας, οι πολίτες θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν πλήρη εκπαίδευση στη Βασική Υποστήριξη Ζωής και τη χρήση Εξωτερικού Απινιδιστή (σε συνεργασία με το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Αναζωογόνησης) και θα τους δοθεί Πιστοποιητικό Παρακολούθησης (Παρασκευή, 22 Μαΐου, ώρες 12:00-16:00).

Το απόγευμα της ίδιας μέρας θα πραγματοποιηθούν ενημερωτικές ομιλίες από μέλη τόσο του Δ.Σ. όσο και ευρύτερα της ΕΚΕ για τους πολίτες (Παρασκευή 22 Μαΐου, ώρες 18:30-20:00) σχετικά με τους παράγοντες κινδύνου και την πρόληψη από τις καρδιαγγειακές παθήσεις.

Οι ομιλίες αφορούν κρίσιμα θέματα υγείας όπως "Αιφνίδιος θάνατος στους νέους" (με ομιλητή τον κ. Α. Αναστασάκη, ο οποίος είναι μέλος της Επιστημονικής Επιτροπής του συνεδρίου), "Κάπνισμα" (με ομιλητή το μέλος του Δ.Σ. της ΕΚΕ, κ. Ευ. Μάτσακα), "Αρτηριακή υπέρταση" (με ομιλήτρια την κ. Μ. Μαρκέτου), "Μεταβολικό σύνδρομο" (με ομιλητή το μέλος του Δ.Σ. της ΕΚΕ κ. Στ. Χαντανή), ενώ ο πρόεδρος της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας κ. Στέφανος Φούσας θα πραγματοποιήσει ομιλία με τίτλο "Πώς να αποφύγουμε το οξύ έμφραγμα του μυοκαρδίου".

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News